Kuva: Fotolia

Poliisi jakoi merkittävän videon: "Tällä kertaa jalankulkija selvisi onneksi säikähdyksellä"

27.10.2016 13:30 - Senja Rapila

Moottoripyöräpoliisin liikennekamera sai tallennettua videolle tapauksen, jossa ajoneuvo oli sekuntien päässä suojatien ylittäjän yliajosta.

Helsingin poliisilaitoksen lisäämällä videolla muistutetaan suojatielle pysähtymisen tärkeydestä. Video on kuvattu prätkäpoliisin liikennekameralla ja siinä nähdään, kuinka valkoinen taksi ei pysähdy suojatielle Helsingin Käpylässä, vaikka rekka on pysähtynyt siihen jalankulkijan takia.

"Näitä ns. giljotiineja näkee taajamaliikenteessä valitettavan usein. Tällä kertaa jalankulkija selvisi onneksi säikähdyksellä - valkoisen auton kuljettajalle tuli sen verran seuraamuksia, että varmasti ensi kerralla osaa toimia vastaavassa tilanteessa oikein", Suomen poliisi kirjoitti jakamansa videon kuvatekstiksi.

Suomen tieliikennelain mukaan auton tulee pysähtyä suojatielle silloin, kun jalankulkija on sitä ylittämässä. Lisäksi auton tulee pysähtyä suojatielle, mikäli viereisellä kaistalla oleva auto on siihen pysähtynyt. Näin vältetään vaaratilanne, jossa jalankulkija astuisi vahingossa ei-pysähtyneen auton eteen.

Ote Finlexin sivuilta tieliikennelaista:

"32 § Kuljettajan suojatiesäännöt

Suojatietä lähestyvän ajoneuvon kuljettajan on ajettava sellaisella nopeudella, että hän voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä. Kuljettajan on annettava esteetön kulku jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai astumassa sille.

Jos ohitettava ajoneuvo tai raitiovaunu on pysähtynyt suojatien eteen tai peittää näkyvyyden suojatielle, sitä ei saa ohittaa pysähtymättä, ellei ohittajan ja ohitettavan väliin jää suojakoroketta tai vapaata ajokaistaa."

Voit katsoa koko Helsingin poliisilaitoksen tekemän Facebook-päivityksen täältä.

Lue myös: Poliisi varoittaa vaarallisesta leikistä: Lapset makaavat autotiellä

Lue myös: Poliisi ärähti nettihuijauksiin haksahtaville: "Kummallista tämä ihmiskunnan ajatuksenjuoksu"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat