Kuva: YouTube

Oletko nähnyt koskettavampaa mainosta? Muistuttaa, miksei ihmisten lokeroiminen kannata

01.02.2017 14:15 - Senni Loikala

Kolmeminuuttinen mainos saattaa antaa sinulle kylmät väreet. Kyseessä on tunteikas kannanotto suvaitsevaisuuden puolesta.

Netissä leviää tanskalainen koskettava mainos, joka ottaa kantaa ihmisten lokeroimista vastaan. Välillä ihmiset saatetaan leimata esimerkiksi syntyperänsä, ammattinsa tai seksuaalisen suuntautumisensa perusteella.  

Kyseessä on tanskalaisen televisiokanavan mainos, jolla on pituutta kolme minuuttia. Mainos julkaistiin YouTubessa viime viikolla ja keskiviikkoon mennessä se on kerännyt jo yli 700 000 katselukertaa.

Kaikilla samanlaisia kokemuksia

Videon alussa nähdään, että ihmiset hakeutuvat seuraan, jossa muut muistuttavat ulkoisin perustein heitä itseään. Esimerkiksi sairaanhoitajat seisovat yhtenä rintamana, kun taas niin sanotut ”pukumiehet” nähdään omana ryhmänään.

Pian ihmiset kustakin ryhmästä astuvat esiin, jos he vastaavat myöntävästi esitettyihin väitteisiin. Näitä ovat videolla esimerkiksi: ”Olin luokkani naurattaja”, ”Olen yksinäinen” tai ”Olen äiti- tai isäpuoli.”

Koskettavaa on, että esiin asuu ihmisiä kaikista eri ryhmistä. Näin heistä muodostuu oma ryhmänsä, jonka jäsenet ovat hyvin erilaisia keskenään.

Lisäksi videolla on kohta, jossa esitetään väite: ”Olen biseksuaali.” Tällöin vain yksi nuori mies astuu muiden eteen, jolloin muut antavat aplodit hänelle. Tosielämässä joukosta erottuminen voi joskus johtaa tuomitsemiseen.

Katso netissä leviävä koskettava mainos alta.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Lue myös: Erilaisuus on seksikästä - alusvaatemerkin uudella kampanjalla on tärkeä viesti

Lue myös: Rasismin idioottimaisuus tiivistettiin 60 sekuntiin - katso käsittämättömän vaikuttava pätkä

Lue myös: Käännä erilaisuus voitoksi – 7 ”pikkuvikaa”, jotka tekevät sinusta ihmeellisen

Kilpailut

Uusimmat