Kuva: AOP

Eläinrääkkäyskohussa ryvettynyt elokuva sai synninpäästön tutkimuksessa - "Keinotekoinen kohu"

05.02.2017 16:15 - Iiro Myllymäki

Eläinten kohtelua elokuvissa valvova ammattiryhmä väittää tutkimuksessaan, että A Dog's Purpose -elokuvan kuvauksissa ei vahingoitettu eläimiä.

Lasse Hallströmin ohjaama A Dog’s Purpose -elokuva joutui valtavan kohun keskelle viime kuussa, kun sen kuvauksista vuodettiin videopätkä julkisuuteen juuri ennen ensi-iltaa. Videolla näkyi, kuinka eläintenkouluttaja yrittää saada Hercules-nimistä saksanpaimenkoiraa kuohuvaan veteen koiran vastustelusta huolimatta.

TMZ-sivustolla julkaistun videon myötä elokuva joutui muun muassa eläintenoikeusjärjestö PETA:n hampaisiin ja elokuvan ensi-ilta peruttiin Yhdysvalloissa. Videon pääset katsomaan tästä.

Eläinten kohtelua elokuvien kuvauksissa valvova American Humane -ryhmä on nyt julkaissut raportin A Dog’s Purpose -elokuvaa koskevasta tutkimuksestaan. Tutkimuksen mukaan elokuvan kuvauksissa ei ole vahingoitettu eläimiä ja kuvauksista julki tullutta videota on editoitu tarkoitushakuisesti, jotta tilanne näyttäisi pahemmalta kuin se todellisuudessa oli.

”Arvostettu elokuvakuvausten eläintenoikeuksien asiantuntija on suorittanut itsenäisen ja riippumattoman tutkimuksen A Dog’s Purpose -elokuvan kuvauksista. Tutkimuksen päätelmänä on, että TMZ-sivustolle annettu video antoi väärän kuvan kuvauspaikan tapahtumista”, raportissa kirjoitetaan. Voit lukea raportin kokonaisuudessaan täältä.

Rajua kritiikkiä PETA:lle

Raportissa kyseenalaistetaan videon editoijan tai editoijien toiminnan eettisyys. Raportin mukaan itse editoinnin tarkoitushakuisuuden lisäksi on kyseenalaista, että jo yli vuosi sitten kuvattu video vuodettiin julkisuuteen juuri ennen ensi-iltaa.

Tutkimuksen mukaan Hercules-koiraa ei missään vaiheessa kuvauksia pakotettu menemään veteen. American Humane -ryhmä väittää, että koira itse asiassa olisi halunnut mennä vielä takaisin veteen viimeisen kohtauksen kuvaamisen jälkeen.

American Humanen eläinlääkäri Kwane Stewart antaa raportissa rajua kritiikkiä PETA:n protestointeja kohtaan.

- On ikävää, että yleisöä johdettiin harhaan tällä keinotekoisella kohulla, jota PETA:n kaltainen radikaali järjestö myös mainosti. PETA:lla on missiona poistaa eläimet elokuvista ja muutenkin elämistämme, Stewart sanoo raportissa.

Lue myös: Koiran kohtelu uutuuselokuvan kuvauksissa järkyttää - video kulisseista ei sovi herkille

Lähde: Mashable

Kilpailut

Uusimmat