Kuva: Youtube

Sukupuolineutraalit emojit tulossa pian kännyköihin?

28.03.2017 19:45 - Iiro Myllymäki

Jos puhelinvalmistajat hyväksyvät uudet emoji-ehdotukset, sukupuolineutraalit hahmot nähdään kännyköissä kenties jo tänä vuonna.

Emoji-merkit saattavat pian heijastaa entistä paremmin sukupuolen moninaisuutta. Emojipedia on julkaissut 69 uutta emoji-ehdotusta, joiden joukossa on myös kolme sukupuolineutraalia ihmishahmoa esittävää emojia. Nämä emojit kuvastavat lasta, aikuista ja vanhusta. Alla olevasta twiitistä näet, miltä hahmot näyttäisivät:

Uudet emojit vaativat vielä suurten puhelinvalmistajien hyväksynnän ennen kuin ne voivat tulla osaksi jokapäiväistä viestittelyä. On mahdollista, että sukupuolineutraalit emojit tulevat käyttöön jo tämän vuoden aikana esimerkiksi uusissa iOS- ja Android-käyttöjärjestelmien laitteissa. Alta voit katsoa kuvan kaikista uusista ehdotetuista emojeista, joiden joukossa on myös muun muassa joogaavat hahmot ja oksentava naama:

Aiemmin emojeita on kehitetty entistä monimuotoisempaan suuntaan esimerkiksi lisäämällä naishahmoja ja antamalla mahdollisuus säädellä tiettyjen hahmojen ihonväriä. Emojipedian Paul D. Huntin mielestä seuraavana edistysaskeleena pitäisi olla sukupuolen moninaisuuden huomioiminen. Hunt itse ehdotti alun alkaen sukupuolineutraalien emojien kehittämistä.

”Ehdotin sukupuolineutraalien emojien lisäämistä, jotta emojit edustaisivat myös heitä, jotka haluavat esittää itsensä vain ihmisinä ilman sukupuolen painottamista. Kaikki meistä eivät identifioidu miehiksi tai naisiksi. Jotkut identifioituvat hieman molemmiksi, ei kummaksikaan tai joksikin aivan muuksi”, Hunt kirjoittaa Emojipedian blogissa.

Hunt ei halua jättää moninaisuuden huomioimista vain kolmeen emojiin. Hänen mukaansa seuraavana askeleena on kehittää sukupuolineutraali emojivaihtoehto kaikille emojeille, jotka tällä hetkellä esitetään miehinä ja naisina.

Lue myös: Homojen deittisovellus julkaisi omat emojinsa - yksi emoji nosti kohun

Lue myös: Maailman vanhin emoji löydettiin - katso, miltä hymiö näytti 1600-luvulla

Lähteet: Telegraph, Emojipedian blogi

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat