Kuva: YouTube

Suomalaiskatsojatkin valloittanut luontodokumentin käärmekohtaus olikin lavastettu - katso!

14.06.2017 10:15 - Karoliina Kotala

Yhdeksi huikeimmista televisiohetkistä ylistetty otos onkin paljastunut lavastetuksi.

Planet Earth II esitteli viime vuonna televisiokatsojille yhden jännittävimmistä tv-hetkistä, kun BBC:n luonto-ohjelmassa nähtiin henkensä edestä saalistajia pakoon juokseva iguaani. Kyseinen takaa-ajo oli välittömästi ilmestyttyään jättimenestys ja voitti muun muassa Bafta-palkinnon. Nyt BBC-tuottaja kuitenkin paljastaa yllättävää tietoa kuvauksista.

Kyseisen Island-jakson kuvauksista vastannut Elizabeth White kertoo, että iguaanin takaa-ajo kursittiin kokoon useammasta pätkästä.

- Kyseessä ei myöskään ole sama iguaani joka kuvassa, vaan pätkiä yhdistettiin muihin otoksiin. Valitettavasti liskot, käärmeet ja iguaanit eivät ole hyviä elokuvan teossa, White kertoo.

Galapagos-saarilla kuvattu kohtaus syntyi kahden eri kameran materiaalilla, jotka yhdistettiin tarinan jatkuvuuden aikaansaamiseksi. Supermenestykseksi muodostuneen sarjan kuvauksissa käytetään viimeisen päälle uusinta huipputeknologiaa ja sarjaa ovat tekemässä alansa ammattilaiset. Sarjaan myös budjetoidaan miljoonia.

- BBC Worldwide investoi sarjaan suuresti, koska tiedetään, että siihen voidaan jälkikäteen äänittää selostus vaikkapa kiinaksi ja se on helposti käännettävissä. Luonto-ohjelmat ovat erittäin kovia tahkomaan rahaa, joten niihin sijoitetaan, sarjan tuottaja Tom Hughes-Jones kertoo.

Katso alta jo klassikoksi muodostunut takaa-ajokohtaus.

Lähde: The Daily Mail

Uusimmat