Kuva: Fotolia

Äiti järkyttyi huvipuistossa - käskettiin todistamaan lapsensa kehitysvammaisuus

09.08.2017 13:45 - Katariina Auvinen

Huvipuistoon pääsevät ilmaiseksi alle 90 senttiä pitkät lapset.

Isossa-Britanniassa sijaitseva Gulliver´s Land -huvipuisto oli Sophie Figgin, 24, ja lapsensa retkikohde. Kolmevuotias Harrison on kehitysvammainen ja hän ei voi myöskään varata painoa jaloilleen, joten lapsi istuu pyörätuolissa. 

Nuori äiti kohtasi järkytyksen huvipuiston lippuluukulla, kun työntekijä ei uskonut ensinkään Harrisonin olevan alle 90 senttiä pitkä. Äiti koetti selittää, että lapsella on kasvuhäiriö ja hän ei voisi myöskään varata jaloilleen painoa, joten mittaaminen olisi hankalaa. Harrison on lisäksi sokea. 

Huvipuiston työntekijä ei uskonut pyörätuolista huolimatta lapsen olevan kehitysvammainen vaan käski äidin todistaa asian. 

"Ajattelin, että hän tarkoittaa kehitysvammaisille annettavaa todistusta. Tiedän, että jotkut ihmiset istuvat pyörätuolissa, vaikka pystyvät kävelemään, mutta Harrison on ilmiselvästi riippuvainen tuolistaan. Hän joutuu olemaan myös ruokintaletkussa." 

Huvipuisto on kommentoinut tapausta julkisuuden jälkeen. Heidän mukaansa työntekijälle ei kerrottu lapsen kehitysvammasta vaan ainoastaan hänen pituudestaan. Huvipuisto kieltäytyi myös antamasta palautusta jo ostetuista lipuista. Puiston mukaan nuori äiti olisi myös solvannut työntekijää tämän tehdessä työtään. Figg vietti silti päivän huvipuistossa hänen siskonsa ja tämän lapsen kanssa.

"Olisi ollut julmaa lapsia kohtaa kääntyä portilta, kun olimme jo tulleet sinne saakka." 

Lue myös: Suomalaiset kehitysvammaiset paljastivat pelkonsa ja haaveensa: "Haluan rauhaa ja rakkautta"

Lähde: Metro 

Kilpailut

Uusimmat