Anna-Mari, 50, lähetti lapset maailmalle ja aloitti yliopistossa: "Elän nyt vapaata vaihetta"

19.08.2017 13:15 - Anna Hopi

Iskelmän juontaja Anna-Mari Raaska selvisi ikäkriisistä.

Iskelmän juontaja Anna-Mari Raaska, 50, nauttii uudesta vapaasta elämänvaiheestaan. Pyöreiden vuosien lähestyminen aiheutti aluksi ikäkriisin, mutta hiljalleen hän on päässyt asian kanssa sinuiksi. Parasta omassa iässä on elämäntilanne - se, miten voit jälleen olla oman elämäsi herratar.

- Viimeinenkin lapsi lensi pesästä puoli vuotta sitten, ja samoihin aikoni koirani kuoli. Esikoiseni oli muuttanut pois kotoa jo aikaisemmin. Viime kesänä koin tyhjän pesän syndrooman. Nyt, kun aikaa on kulunut enemmän, olen ruvennut jälleen nauttimaan yksinolosta samaan tapaan kuin ennen lapsia. Elän vapaata vaihetta, Anna-Mari kertoo.

"Rakastuin saksalaiseen mieheen"

Raaska päätti toteuttaa luppoajallaan pitkäaikaisia haaveitaan. Aikaa on jäänyt rakkaalle kirjoittamisharrastukselle. Hän aloittaa myös syyskuun alussa saksan kielen ja kääntämisen opinnot yliopistossa.

- Aloitan yliopisto-opintoja kolmatta kertaa ja toivon, että kolmas kerta toden sanoo. Motivaatio on nyt erilainen, teen sitä itseäni varten. Ei ole taloudellista tai muunkaanlaista pakkoa valmistua. On kiinnostavaa oppia uusia asioita. Rakkaussuhde saksaan on säilynyt kaikki nämä vuodet, juontaja sanoo.

Häntä naurattaa, miten elämä on yllättänyt saksan kielenkin suhteen.

- Elämä on bumerangi. Kun yläasteella aloitin saksan opiskelut, vihasin sitä kieltä. Myöhemmin tapasin saksalaisen miehen, rakastuin, tein lapsia ja muutin Saksaan. Siitä on tullut rakas kieli minulle. En olisi ikinä yläasteella uskonut, että opiskelen saksaa joskus vapaaehtoisesti yliopistossa.

"Hyväksyn ikäni pitkin hampain"

Ikäkriisin pahin terä on jo ohi, mutta edelleen aihe vihlaisee Raaskaa sydänalasta. 11 kuukauden ahdistuksen jälkeen hän alkaa olla sinut asian kanssa.

- Vaihtoehdothan ovat, että ihminen joko vanhenee tai kuolee. Pystyn hyväksymään oman ikäni, vaikkakin pitkin hampain, hän sanoo.

- Fyysisen viehätysvoiman väheneminen on fakta. Nahka alkaa roikkua ja lihakset katoavat, jos mitään ei tee. En ole koskaan pitänyt ulkonäköä niin tärkeänä asiana, että olisin tehnyt sen eteen hirveästi duunia, Anna-Mari pohtii.

Kehohyvinvointi kuitenkin kiinnostaa juontajaa, koska hän haluaa ylläpitää työkuntoaan.

- Kun alkaa tulla polven jomotusta ja ristiselän kolotusta, pitää tehdä jotain. Haluan ehkäistä kipuja ja säilyttää toimintakyvyn. Joogaa ja pilatesta jatkan kuten tähänkin asti, jooga tuli tutuksi jo 80-luvulla, nyt pitää vain lisätä käyntikertoja, hän sanoo.

Nykyään, jos oma ikä alkaa mietityttää, Raaska kuittaa asian mustalla huumorilla.

- Vaikea asiat pitää käsitellä huumorilla, oli kyse mistä vaan, avioero tai ikääntyminen. Se antaa etäisyyttä. Se, etten ole kuollut - onhan se myönteinen asia. Olen vielä täällä, juontaja nauraa.

(kuva: Vilma Kaura)

Anna-Mari Raaska viihdyttää kansaa tätä nykyä Iskelmän illoissa. Aikaisemmin hän juonsi Iskelmän aamulähetyksiä vaihtuvien miesjuontajien kanssa. Lue asiasta lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat