Kuva: All Over Press

Linnanmäki hyytyy kauhusta: katso 3 karmivinta kohdetta

08.09.2017 15:10 - Katja Nygård

Linnanmäen Huvipuisto on muuttunut pelon riivaamaksi. Iik!week-kauhuviikoilla huvipuistoalueella astelevat niin zombit kuin oudosti käyttäytyvät kyläläisetkin, joita esittävät oikeat ihmiset. Vanhaan vesitorniin rakennetussa kauhutalossa kummittelevat puolestaan aaveet.

Kauhuviikkojen ajaksi Linnanmäen hilpeä huvipuistotunnelma on muuttunut astetta jännittävämpään suuntaan. Heti porteista sisään astuessa musiikki ja lavasteet kertovat siitä, että pelko on läsnä.

Linnanmäellä on iik!weekin aikana toistakymmentä erikseen teemoitettua kauhukohdetta, mutta älä jätä väliin ainakaan näitä hyytäviä paikkoja:

1. Castle Hill

Castle Hill -kauhukylä on pieteetillä lavastettu alue Linnanmäen sisällä, jossa elävät näyttelijät liikkuvat outoon kulkutautiin sairastuneina ja elävinä kuolleina vaeltavina kyläläisinä ja esittävät erilaisia kohtauksia. Osa niistä on käsikirjoitettuja etukäteen, mutta paljon tapahtuu myös improvisoidusti. Näyttelijät saattavat ottaa kontaktia myös yleisöön.

Kauhukylän ikäsuositus on 16 vuotta, huoltajan seurassa 14 vuotta. Alueelle on vapaa pääsy.

2. Aaveiden saartama vesitorni

Todellinen vetonaula jännityksen ystäville! Vesitorniin rakennetussa Me emme unohda -kauhutalossa aaveet ovat heränneet eloon. Rakennuksessa kuljetaan tietty reitti, jonka varrella tapahtuu kummallisia asioita.

Jo pelkkä taustatarina on melko hyytävä. Sen mukaan vesitornin rakenteisiin olisi vuonna 1930 haudattu kolme ruumista. Kun rakennusta alettiin saneerata, ruumiit heräsivät henkiin…

Tämä on kuumottava kokemus jopa joidenkin työntekijöiden mielestä, vaikka he tietävät itse etukäteen, mitä tulee tapahtumaan.

Kauhukohteen ikäsuositus on 16 vuotta, huoltajan seurassa 14 vuotta.

3. Kammokuja

Huvipuistosta tuttuun Kammokujaan kauhuteema istuu hyvin jo paikan perusluonteen huomioon ottaen. Teemaviikkojen kunniaksi se on saanut osakseen ekstrakäsittelyn kauhua.

Tuntematon virus on herättänyt Kammokujan alle haudatut kuolleet henkiin. Kammokujalla yleisö kiertää pelkkä myrskylyhty valonlähteenään läpi labyrintin, jonka varrella vaanii yllätyksiä.

Kauhukohteen ikäsuositus on 16 vuotta, huoltajan seurassa 14 vuotta.

Sesonki jatkuu

Linnanmäen iik!week-kauhutapahtuma toteutetaan nyt toista kertaa. Se on tarkoitettu kaikille jännityksen ystäville, pääpaino on kuitenkin nuorissa aikuisissa.

- Viimevuotisen palautteen rohkaisemina uskalsimme viedä teemaa entistäkin jännittävämpään suuntaan. Nykyajan nuoret ovat tottuneita jännityksen kuluttajia, joten olemme lisänneet elämystarjontaa ikäsuosituksella 16 v., sanoo Linnanmäen huvipuiston ohjelmatuottaja Ella Piesala.

Perheen pienimpiäkään ei kauhuviikoilla ole unohdettu, joskin heille luvassa oleva kauhukohtelu on huomattavasti kevyempää sorttia.

- Annamme ikäsuosituksia, mutta varsinaisia ikärajoja kohteisiin ei Linnunrataa lukuun ottamatta ole.Pelko on subjektiivinen käsite, ja jokainen vanhempi tuntee oman lapsensa parhaiten, Piesala perustelee.

Nälän yllättäessä koko perhe voi istahtaa nautiskelemaan paholaisen hodaria tai haamusoftista, sillä myös kahvila- ja ravintolamaailma on virittäytynyt kauhuteemaan.

Huvipuiston teemaviikkojen, kuten iik!weekin ja lokakuussa järjestettävän Valokarnevaalin  tarkoituksena on muistuttaa, että huvipuistosesonki ei pääty kesän loppuun ja koulujen alkuun. Melkein kaikki laitteet ovat myös käytössä siihen asti, kun huvipuiston ovet 22. lokakuuta sulkeutuvat.

Castle Hill -kauhukylässä liikkuu outoon kulkutautiin sairastuneita kyläläisiä. (kuva: Linnanmäki)

Kilpailut

Uusimmat