Kuva: Fotolia

Anita vetoaa koskettavasti suomalaisiin - pienellä teolla voit pelastaa vähävaraisen lapsen joulun

01.12.2017 11:15 - Senja Rapila

Joulupuu-keräyksen avulla voit lahjoittaa joululahjoja lapsille, jotka eivät muutoin välttämättä saa joululahjoja perheen vaikean taloudellisen tilanteen vuoksi.

Haminalainen Anita on julkaissut Facebookissa koskettavan ja tärkeän päivityksen, joka herättelee monia tänä jouluna tekemään hyvää. Hän kertoo koskettavassa päivityksessään, että oli törmännyt paikkakunnallaan Joulupuu-keräyksen joulukuuseen, jonka avulla pystyy antamaan lahjoja lapsille, jotka eivät muuten välttämättä saa lahjoja lainkaan jouluna.

"Nieleskelin eilen itkua paikallisen K-kaupan aulassa. Aulassa oli Joulupuu-keräyksen pieni kuusi, täynnä kymmeniä lasten toivelappuja (katso kuva). Laatikkoon oli tuotu yksi lahjapaketti. Pakettikorteissa on toiveita lapsille, jotka eivät ehkä muutoin saa joululahjoja perheen vaikean taloudellisen tilanteen vuoksi. Toiveista koskettavin oli ehkä tuo alushousut ja sukat", Anita kirjoittaa julkaisussaan.

Hän kertoo, että moni kävi katselemassa joulupuuta, mutta lähtivät lopulta tyhjin käsin. 

"Otin laput heidänkin puolestaan. Oma 12-vuotias poikani kysyi minulta kotona, että voidaanko ostaa yhtä vaatetta toivoneelle 13-vuotiaalle koko vaatekerta. Mies pyysi puhelimessa minua hakemaan lappuja muutaman lisää."

"Sillä, että jätän tänä jouluna ostamatta porkkanalaatikon (josta osa päätyy ehkä syömättä roskiin) ja yhden lahjan omille lapsilleni (jotka saavat niitä riittävästi sukulaisilta ja kummeilta), saan jollekin tuntemattomalle lapselle pienen legopaketin – mahdollisesti hänen ainoan lahjansa tänä jouluna."

Päivitys on saanut jo yli 7 200 tykkäystä ja miltei 4 500 jakokertaa Facebookissa. Kommenttejakin on kertynyt jo reippaasti yli 700.

Ei kyse rahallisesta rikkaudesta, vaan sydämen rikkaudesta

Anita haastaa muutkin osallistumaan Nuorkauppakamarin keräykseen tänä vuonna.

"Haastan sinut hakemaan edes yhden lapun ja hankkimaan lahjan. Jos et yksin pysty, niin jaa kulut vaikka kaverin kanssa puoliksi. Tai harrastusporukan. Tai työkavereiden."

"Mielestäni tässä ei ole kyse rahallisesta rikkaudesta, vaan sydämen rikkaudesta."

Keräysaika on eri paikkakunnilla eri pituinen, joissain keräysaika on päättynyt jo marraskuun lopussa, kun taas joillain paikkakunnilla keräysaikaa on joulukuun puoleen väliin asti. Täältä näet, onko omalla paikkakunnallasi Joulupuu-keräystä. Ne paikkakunnat, jotka ovat merkitty vihreällä, keräävät vielä Joulupuu-lahjoja.

Toimintaohjeet Joulupuu-keräykseen:

1. Ota kuusesta toivelappu mukaan. 
2. Osta toiveen mukainen lahja (uusi, ei käytetty) jostakin kaupasta ja paketoi se vaikka kotona.
3. Teippaa toivelappu lahjapaketin päälle.
4. Vie paketti keräyslaatikkoon.

Tehdään yhdessä joulu myös vähävaraisille perheille.

Voit lukea Anitan päivityksen kokonaisuudessaan alapuolelta.

Lue myös: Haloo Helsinki! julkaisi kauniin joululaulun kuoron kanssa - kuuntele Joulun kanssas jaan

Lue myös: 3 ihanaa vaihtoehtoa joulukuuselle - tykötarpeet löytyvät jo kotoasi

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat