Video kuolevasta jääkarhusta on sydäntäsärkevää katsottavaa - "Tältä nälkiintyminen näyttää"

09.12.2017 21:15 - Iiro Myllymäki

Ilmastonmuutos uhkaa hävittää koko jääkarhujen populaation.

Netissä leviää nyt video, joka muistuttaa sydäntäsärkevällä tavalla ilmastonmuutoksen mukanaan tuomista haitoista. Kyseisellä videolla nähdään nälissään taivaltava, yksinäinen jääkarhu. Jääkarhu on ajautunut pois sille ominaisesta elinympäristöstä kuivalle ja kiviselle maalle.

Videon on kuvannut National Geographicin kuvaaja Paul Nicklen. NIcklen kirjoittaa Instagramissa julkaisemansa videon yhteydessä, että kaikki tilanteen todistaneet ihmiset joutuivat nieleskelemään kyyneleitä hidasta kuolemaa tekevän jääkarhun kulkemista katsellessaan.

"Tältä nälkiintyminen näyttää. Lihasten surkastuminen. Energian puute. Kyse on hitaasta, tuskallisesta kuolemasta. Kun tieteilijät kertovat, että jääkarhut kuolevat sukupuuttoon seuraavan sadan vuoden aikana, ajattelen koko 25 000 jääkarhun populaation kuolevan tällä tavalla. Tälle ei ole helppoa ratkaisua. Tätä yksittäistä jääkarhua ei olisi mitenkään enää voinut pelastaa", Nicklen kirjoittaa ja arvioi, että videon jääkarhu kuoli korkeintaan muutaman päivän sisällä videon kuvaamisesta. 

Voit katsoa videon alta tai jos video ei näy alla, tästä linkistä.

Kirjoituksessaan mies muistuttaa, että muun muassa jääkarhujen sukupuuttoon johtavaan ilmaston lämpenemiseen ja jäätiköiden sulamiseen voi vaikuttaa ehkäisevästi omilla valinnoillaan.

"Meidän pitää vähentää hiilijalanjälkeämme, syödä oikeanlaista ruokaa, lopettaa metsiemme hakkaaminen pois ja alettava laittaa Maa - kotimme - etusijalle", Nicklen vetoaa.

LADbible kirjoittaa, että video on kuvattu Kanadassa Baffininsaarella, joka on normaalisti ollut lumen peitossa talvisin. Sivustolla kirjoitetaan videon kuvaajan sanoneen halunneensa syöttää kyseistä jääkarhua, mutta laki ja myös moraali tulivat hänellä esteeksi. Kanadassa on laitonta syöttää villejä jääkarhuja, ja mies myös tiesi, että olisi kyennyt lisäämään karhun elinikää vain tunneilla tai korkeintaan muutamilla päivillä.

Videota on yksinomaan miehen Instagramissa katsottu yli miljoona kertaa, ja sen lisäksi se on levinnyt lukuisille uutissivustoille.

Lue myös: Stephen Hawkins antoi ennusteen maapallon tulevaisuudesta - ei hyvältä näytä

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat