Kuva: Katsomo

MTV: Avanto-Erkki, 93, paljastaa hyvän kuntonsa salaisuuden - katso video

23.03.2018 11:45 - Iiro Myllymäki

Erkki Makkonen on avantouinnin kahdeksankertainen maailmanmestari.

Avantouinti on terveyttä edistävä harrastus, ja tämän tietää varsin hyvin 93-vuotias Erkki Makkonen. Mies on kahdeksankertainen avantouinnin maailmanmestari, mutta hän aloitti harrastuksensa vasta vuonna 2000. Avanto-Erkkinä paremmin tunnettu mies vieraili MTV3:n Huomenta Suomi -lähetyksessä, jossa hän esitteli avantouintitaitojaan Helsingin Allas Sea Poolissa.

- Hyvän terveyteni salaisuus on avantouinti, kova työnteko ja ruisleipä. Se on minun kuntoni salaisuus, Makkonen kertoo.

Savonrannassa asuma Makkonen on koko pitäjän tuntema ja rakastama hahmo. Kylmyys ei häntä paljon pidättele, sillä parhaimmillaan hän on uinut 31 asteen pakkasessa. Miehestä on nyt ohjattu Avanto-Erkki-niminen dokumenttielokuva. Elokuvan on ohjannut paremmin muotisuunnittelijana tunnettu Paola Suhonen. Itä-Savo-lehti kertoo, että elokuva tulee levitykseen Elisa Viihde -palveluun. Elokuvassa seurataan Erkin valmistautumista Siperiassa järjestettäviin avantouinnin MM-kisoihin.

Huomenta Suomessa päästiin näkemään Avanto-Erkin pulahdus Allas Sea Poolin kylmään merivesialtaaseen. Voit katsoa miehen koko haastattelu alla olevalta videolta.

Lue myös: Avantoon pulahtaneet suomalaiset esittelevät rohkeuttaan - katso

Lähteet: Itä-Savo, Finnkino

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat