Kuva: Getty Images

Kavala Ikea-huijaus leviää vauhdilla Facebookissa - jo tuhannet suomalaiset haksahtaneet

26.06.2018 09:50 - Iiro Myllymäki

Feikkiprofiilin päivityksessä luvataan jakaa ihmisille 15 000 euron arvoisia lahjakortteja.

Suomen Ikean nimissä leviää Facebookissa huijaus, johon tuhannet suomalaiset ovat langenneet. IKEA Finland -nimisellä Facebook-sivulla on jaettu julkaisu, jossa luvataan antaa kymmenelle onnekkaalle ihmiselle 15 000 euron arvoinen lahjakortti. Päivityksessä pyydetään antamaan tykkäys ja merkitsemään julkaisun kommentteihin henkilö, jonka kanssa lahjakortin haluaisi jakaa. Lisäksi päivityksessä vielä kehotetaan jakamaan julkaisu eteenpäin.

13 tunnin julkiolon aikana yli 7600 ihmistä on jakanut julkaisun, ja kommentteja on kertynyt noin 14 000. Joissain kommenteissa varoitetaan muita käyttäjiä huijauksesta, mutta monet ovat innolla tägäilleet läheisiään julkaisuun.

Lisäksi kyseinen valheellinen Ikea-sivusto on jakanut kommenteissa linkin sivulle, jonka kautta luvataan jakaa vielä pienempiä lahjakortteja nopeimmille ”suuren kiinnostuksen johdosta”. Kommentoijat varoittavat, että tuolla sivulla kysellään ihmisten maksukorttien tietoja.

Huijaussivuston tunnistaa muun muassa siitä, että sen ensimmäinen julkaisu on tehty jutun kirjoitushetkellä vasta 14 tuntia sitten. Suomen Ikean oikean Facebook-sivun tunnistaa nimen yhteydessä olevasta sinisestä v-merkistä.

Lue myös: Suomalaisnainen haksahti törkeään nettihuijaukseen - jo minuutissa alkoi tapahtua

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat