Kuva: Shutterstock

Yle: Suomeen houkutellaan venäläisnaisia synnyttämään - kaksi suurta satsausta

22.01.2019 10:40 - Senni Loikala

Ylen mukaan Venäjältä voidaan pian matkustaa Lappeenrantaan synnyttämään, jos sopimus käy toteen. Pietariin on myös suunnitteilla yksityisneuvola synnytysturismin lisäämiseksi.

Suomessa panostetaan entistä enemmän synnytysturismiin, selviää Ylen uutisesta. Venäjällä asuvat naiset ovat voineet tulla synnyttämään Hyvinkään sairaalaan vuodesta 2013 alkaen, mutta pietarilaisnaisista matka tuntuu pitkältä.

Tilanne saattaa helpottaa pian. Sopimus siitä, että ulkomailla asuvat naiset voisivat synnyttää ensi kesästä alkaen myös Etelä-Karjalan keskussairaalassa Lappeenrannassa, on viimeistelyvaiheessa. Pietarilaisnaisille muutos tarkoittaisi puolet nykyistä lyhempää matkaa synnyttämään.

Ylen mukaan synnytysturisti maksaa operaatiosta noin 10 000 euroa.

HUS ja Eksote suunnittelevat Pietariin neuvolaa, joka olisi tarkoitettu Suomeen synnyttämään tuleville naisille. Nykyisellään venäläisnaiset joutuvat tulemaan Suomeen jo kuukautta ennen laskettua aikaa. Pietarissa sijaitsevan neuvolan uskottaisiin lisäävän kiinnostusta Suomessa synnyttämistä kohtaan.

Suomeen kaivataan synnytysturisteja, jotta synnytysosastoa Lappeenrannassa ei jouduttaisi lakkauttamaan. Jos osasto lakkautettaisiin, eteläkarjalaisten naisten olisi matkustettava synnyttämään Kotkaan tai Lahteen.

Lue myös: Lääkäri: Kuukautiskivuillasi on yhteys siihen, kuinka kivulias synnytyksestä tulee!

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat