Kuva: Shutterstock

Lasten hittilelu vei melkein Suvin koiran hengen - varoittaa nyt muita somessa

30.04.2019 12:40 - Katariina Auvinen

Suvi Kellola julkaisi Facebookissa järkyttävän tekstin kuvien kera siitä, mitä slime eli lima voi tehdä lemmikille.

Slime eli lima on monessa perheessä tuttu juttu ja vuoden hittituote. Limamassoja voi pyöritellä ja venyttää. Löllyvää massaa myydään niin kaupoissa, mutta monet lapset ovat tehneet sitä itse muun muassa partavaahdosta, piilolinssinesteestä ja ruokasoodasta tai pesuaineesta. Itsessään jo aineet eivät ole tarkoitettu pitkäaikaiseen pyörittelyyn käsissä, mutta tämä hittilelu voi aiheuttaa perheiden lemmikeille myös todella ison vaaran. 

Sen sai tuta Suvi Kellola, joka jakoi järkyttävät kuvat tekstin kera omalla Facebook-sivullaan. Kellola haluaa varoittaa kaikkia lemmikin omistajia siitä, että lima voi olla todella vaarallista nieltynä ja viedä jopa rakkaan lemmikin hengen. Kellolalla on koira, joka kiidätettiin leikkaukseen, mutta silti karvakuono taistelee vielä hengestään.

Kellola miettii myös, mitä tapahtuu jos lapsi nielaisee palasen. Hän haluaa jakaa kokemuksensa varoittaakseen muita. 

"Mitä lasten slimet tekee nieltynä elimistölle? Ne voi tappaa. Ne myrkyttää sisäelimet ja tukkii suoliston. Lumin kahden viikon henkiinjäämistaistelu ei ole vielä ohi, mutta paha on saatu pois suolistosta ja sisäelimet näyttää toipumisen merkkejä. Iloinen terve koira lähes riutui hengiltä.

Haluan kertoa tästä että vanhemmat ymmärtää minkälaisten aineiden kanssa lapset on tekemisissä. Me ei tajuttu. Slime on tän hetken hittituote. Mitä jos lapsi nielaisee palan? Lumin sisäelinten arvot oli tähtitieteelliset. Haima kärsi eniten, se tulehtui. Suoliston toipumisen aika näyttää.

Olkaa varovaisia. Jättäkää mieluiten slimet ostamatta. Parin euron lelu makso meille useita satoja euroja, järjen ja ehkä koirankin hengen." 

Julkaisu on kerännyt useita kymmeniä kommentteja ja jakoja lyhyessä ajassa. Ihmiset ovat jättäneet tsemppitoivotuksia kommentteihin. 

Katso julkaisu alta. 

Lue myös: Akvaariolelu raivostuttaa suomalaisia somessa: "Tämä on eläinrääkkäystä!"

Lue myös: Mies kertoo olevansa parisuhteessa robottilelun kanssa - "Saatamme mennä naimisiin"

Kilpailut

Uusimmat