Kuva: AOP / Shutterstock

Kuusisormiset ihmiset suoriutuvat paremmin arkisista askareista - katso video

05.06.2019 14:15 - Senni Loikala

Tuoreen tutkimuksen mukaan ylimääräisen sormen kanssa syntyneet ihmiset voivat selvitä yhdellä kädellä tehtävistä, joihin muut tarvitsevat kaksi kättä.

EurekAlert! uutisoi tuoreesta brittiläisten, saksalaisten ja sveitsiläisten tutkijoiden yhdessä tekemästä tutkimuksesta, joka tarjoaa kiinnostavaa tietoa polydaktyliasta. Kyse on anatomisesta poikkeavuudesta, jossa ihmisellä on ylimääräisiä sormia tai varpaita.  

Tutkimukseen osallistui kaksi henkilöä, joilla oli molemmissa käsissä kuusi sormea. Ylimääräinen sormi oli täysin kehittynyt ja sijaitsi peukalon ja etusormen välissä.

Tutkimuksesta selvisi, että kuudennesta sormesta on motorisesti merkittävää hyötyä. Osallistujat suoriutuivat yhdellä kädellä sellaisista tehtävistä, joihin viisisormiset ihmiset tarvitsevat kahta kättä.

Myös osallistujien aivojen aktiivisuutta tutkittiin. Tuloksista selvisi, että aivot suoriutuvat hyvin kuudennen sormen kontrolloinnista, eikä anatomisella poikkeavuudella ollut negatiivisia vaikutuksia aivotoimintaan.   

Tutkijatiimi julkaisi myös videon, jossa tutkimukseen osallistunut henkilö sitoo kengännauhat vain yhdellä kädellä. Henkilö myös kirjoittaa tietokoneen näppäimistöllä ja pelaa pelikonsolia videolla.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Lue myös: Terveyskysymykset, jotka sinun tulisi tiedustella äidiltäsi heti

Lähde: EurekAlert!

Kilpailut

Uusimmat