Kuva: Shutterstock

Tiedätkö, mikä on oma syntymäkivesi? Granaatin kerrotaan suojelevan ja helmi luo viisautta

09.07.2019 09:15 - Katariina Auvinen

Jos olet huhtikuun lapsi, timantti on onnenkivesi.

Se, minä kuukautena olet syntynyt, määrittää monia asioita, kuten horoskooppisi, mutta sinulla on myös onnenkukka. Sen lisäksi jokaisella kuulla on myös oma onnenkivi, josta monet julkisuuden henkilöt ammentavat voimavaroja. 

Esimerkiksi herttuatar Catherine on syntynyt tammikuussa ja hänen syntymäkivensä on granaatti. Granaatin on uskottu symboloivan elämää ja suojelevan matkoilla. Naisen keskisormessa on nähty kultainen sormus, jota koristaa pieni granaatti. 

Näyttelijä Jessica Biel taas valitsi kihlasormukseensa syntymäkivensä eli akvamariinin. 

Katso oma syntymäkivesi alta. 

Tammikuu

Tummanpunainen granaatti on luovien tammikuun lasten kivi. Sen on uskottu symboloivan elämää ja suojelevan kantajaansa erityisesti reissuilla. Granaatin uskotaan myös auttavan pitävän kehoa tasapainossa ja auttavan väsymykseen. 

Granaatti hohtaa tummanpunaisena. (kuva: Shutterstock )

Helmikuu 

Ametisti on helmikuussa syntyneiden onnenkivi. Violetin korukiven on uskottu auttavan vihaan, unettomuuteen ja muutoksiin sopeutumisessa. 

Ametisti (kuva: Shutterstock )

Maaliskuu

Akvamariini, jota Jessica Biel suosii omassa kihlasormuksessaan. Akvamariini on jalokivi, joka kuuluu berylliryhmään muun muassa smaragdin tavoin. Sen on uskottu antavan kantajalleen rohkeutta ja rauhoittavan. 

Jessica Biel valitsi kihlasormukseensa syntymäkivensä akvamariinin. (kuva: AOP)

Huhtikuu 

Timantti on huhtikuussa syntyneiden kivi. Tämä arvokas kivi on jo pitkään yhdistetty haavoittumattomuuteen, joten ei ihme, että se symboloi voimaa, mutta myös puhtautta ja voimakkuutta. 

Emma Watson on syntynyt huhtikuussa. Hänen yllään on nähty usein timantteja. (kuva: AOP)

Toukokuu

Toukokuussa syntyneiden kannattaa luoda katseensa vihreisiin smaragdeihin, jotka ovat heidän onnenkiviään. Smaragdid on yhdistetty rakkauteen ja hedelmällisyyteen. Se on ollut muun muassa Kleopatran suosikkijalokivi. Smaragdin on uskottu katkaisevan ikävä kierre ja auttavan kantajaansa pääsemään eteenpäin elämässään. 

Näyttelijä Cate Blanchett on toukokuun lapsi ja hän oli koristanut räväkän kultaisen pukunsa smaragdeilla. (kuva: AOP)

Kesäkuu

Helmi, joka kuvaa seesteisyyttä, puhtautta ja kauneutta on täydellinen kivi kesän lapsille. Muun muassa näyttelijä Nicole Kidmanin yllä on nähty monesti helmiä. Helmien on katsottu helpottavan synnytyksessä ja luovan viisautta ympärilleen. Sen on katsottu myös luovan kantajalleen rauhan. 

Nicole Kidman on usein tykästynyt helmikoruihin. (kuva: AOP)

Heinäkuu

Heinäkuussa syntyneiden kivi on rubiini. Varallisuutta, intohimoa ja yltäkylläistä hyvinvointia symboloiva kivi on omiaan kesän kuumimpaan aikaan syntyneille. Rubiinin on katsottu symboloiban hyvää mieltä. 

Rubiini (kuva: Shutterstock )

Elokuu

Peridootti on vihreään vivahtava jalokivi, jota louhitaan muun muassa Brasiliassa. Sillä on uskottu olevan maagisia parannuskykyjä, joten sen kantaja on saanut nauttia terveydestä. Sen on uskottu auttavan terveyden lisäksi karistamaan kateelliset tunteet sekä laiskuuden. 

Peridootti (kuva: Shutterstock )

Syyskuu 

Tummansininen safiiri on syyskuussa syntyneiden kivi. Esimerkiksi Gwyneth Paltrow valitsi itselleen kihlasormukseen valtavan safiirin, koska se on hänen syntymäkivensä. Safiirin kantajan on uskottu saavan täyttymys hänen toiveilleen. Sen on siis uskottu olevan tärkeässä roolissa, jos haluat saada jonkin unelmasi toteen. 

Safiiri (kuva: Shutterstock )

Lokakuu

Erään arabialaisen legendan mukaan opaalit ovat tippuneet taivaasta. Ne ovat lokakuussa syntyneiden kivi. Niiden on katsottu tuovan kantajalleen uskollisuutta, rakkautta ja auttavan itsetunnon kohotuksessa. Sen on uskottu tuovan sisäistä voimaa. 

Opaali (kuva: Shutterstock )

Marraskuu

Topaaseja on useissa eri väreissä ja ne välkkyvät keltaisena tai esimerkiksi sinisinä. Niiden on katsottu tuovan kantajalleen suojelusta ja ne ovat auttaneet vähentämään nenäkkyyttä parantaneet keskustelutaitoa. 

Topaaseja on eri väreissä. (kuva: Shutterstock )

Joulukuu

Kivi, jonka nimi on turkoosi, kertoo paljon sen väristä. Muun muassa faaraot pitivät usein turkooseista kiveistä koristeltuja kaulakoruja yllään. Niillä on katsottu olevan parantavia voimia niin ruumiiseen kuin mieleenkin. Kivien on katsottu myös luovan yhteyden esi-isiin. 

Taylor Swift suosii turkoosia kiveä. (kuva: AOP)

Lue myös: Mikä on suurin heikkoutesi? Horoskooppi paljastaa seikat, jotka voivat saada ihmissuhteesi solmuun

Lue myös: Laulaja Siasta leviää kyseenalainen kuva - syynä draama, joka on jakanut supertähdet kahteen leiriin

Lähde: Daily mail 

Kilpailut

Uusimmat