Kuva: Youtube

Vegaanina tunnetuksi tullut somevaikuttaja söi 30 päivää pelkkää lihaa - seuraajat kohahtivat

09.12.2019 18:15 - Iiro Myllymäki

Entinen vegaani Alyse Parker kertoo YouTube-videolla, millaisia terveyshyötyjä hän koki äärimmäisestä ruokakokeilustaan.

Lifestyle-vaikuttaja Alyse Parker kokeili, miltä tuntuisi siirtyä vegaaniruokavaliosta pelkän lihan syömiseen kokonaisen kuukauden ajaksi. Nainen päätti haastaa itsensä ja syödä ainoastaan eläinperäisiä tuotteita, kalaa, kananmunia ja tiettyjä maitotuotteita. Näin ollen esimerkiksi hedelmät ja vihannekset olivat naisella pannassa kuukauden ajan. Naisen kokeilu on herättänyt voimakkaita mielipiteitä hänen seuraajiensa keskuudessa.

Parkerilla on tapana YouTube-kanavallaan kuvata erinäisiä kokeiluja. Hän on tähän mennessä esimerkiksi elänyt vuoden käyttämättä deodoranttia, ollut kuukauden käyttämättä shampoota ja kolme vuotta meikkaamatta ja ajelematta kainalokarvoja. Naisen uusin ruokavaliokokeilu saattaa olla hänen kiistanalaisin kokeilunsa tähän asti.

Alyse Parker oli ennen kokeilua ollut vegaani neljän ja puolen vuoden ajan, mutta viimeisimmän vuoden aikana hän oli alkanut ottaa lihaa mukaan ruokavalioonsa. Välillä suurin osa hänen ruokavaliostaan perustuikin eläinperäisiin tuotteisiin. Hänellä kuitenkin oli suuret ennakkoluulot pelkkiä eläinperäisiä tuotteita sisältävästä ruokavaliosta ennen kokeilua.

Siinä ei ollut mielestäni mitään järkeä. Se kuulosti mielestäni aivan todella naurettavalta”, nainen kirjoittaa Instagramissa.

Nainen kuitenkin kuuli ystäviltään tällaisen ruokavalion aikaansaamista terveyshyödyistä, joten päätti itsekin kokeilla. Luonnollisesti nainen päätti jakaa prosessinsa yli 700 000 YouTube-tilaajalleen, jotka olivat ehtineet tottua naisen kanavallaan jakamaan vegaanisisältöön. Parker kertoo, että hän tunsi heti ensimmäisen kokeilupäivän jälkeen olevansa keskittyneempi ja terveempi.

”Mietin, että mitä helvettiä. Vegaani-identiteettini mureni välittömästi”, Parker kirjoittaa.

Alyse Parker kertoo YouTube-videollaan, että vegaanina hän lähti liikaa rakentamaan identiteettiään syömisensä varaan ja hukkasi aidon avomielisyyden. Voit katsoa naisen koko videon alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Voimakasta kommentointia

Kokeilun päätyttyä Parker summaa, että kuukauden ruokavaliokokeilu sujui häneltä yllättävänkin helposti. Hän ei kohdannut ongelmia edes ruoansulatuksessaan.

- Itse asiassa ruoansulatukseni toimi paljon paremmin kuin silloin, kun olin vegaani, Parker kertoo videollaan.

Fyysisistä muutoksista nainen mainitsee sen, että hänen painonsa putosi noin kilon kuukauden aikana ja hänellä oli enemmän voimaa salitreenissä. Hän koki, että hänellä oli tasaisempi energiataso kuukauden aikana ja keskittyneempi olo kuin ennen. 

Parker ottaa videollaan esiin lihan tehotuotannon haitat ja suositteleekin seuraajiaan syömään eettisesti ja terveellisesti tuotettua lihaa ja lähitilojen antimia.

Alyse Parker ei aio jatkaa 100-prosenttisella liharuokavaliolla, mutta aikoo syödä suurimmaksi osaksi eläinperäistä ruokaa jatkossakin. Somevaikuttajan kokeilu on kerännyt paljon kiivasta kommentointia. Kokeilua luotaavalla YouTube-videolla on huomattavasti enemmän alapeukutuksia kuin tykkäyksiä.

”Miten voit mennä vegaaniudesta siihen, että syöt pelkkää lihaa? Etkö välitä eläimistä enää?” kysyy yksi.

”Se, että eläimiä kasvatetaan inhimillisesti ei tarkoita sitä, että ne teurastettaisiin inhimillisesti”, kommentoi toinen.

Minun on pakko lakata seuraamasta sinua. Olen niin pettynyt. Ruoka on muutakin kuin elämäntyyli. Se voi olla tapa osoittaa kunnioitusta elämää kohtaan. Valitse myötätunto”, on myös kommentoitu.

Osa kommentoijista on kuitenkin kiitellyt Alyse Parkeria tämän kokeilunhalusta ja halusta ymmärtää eri ihmisten kantoja.

”Inspiroit minua siihen, että muiden mielipiteistä huolimatta pitää olla uskollinen itselleen”, on kommentoitu Instagramissa.

”Parasta, mitä voimme tehdä, on kokeilla eri asioita, jotta tajuamme, mikä meille toimii parhaiten. En malta odottaa, että näen lisää videoita lihansyönnistäsi”, on myös kirjoitettu.

Lue myös: Anna Abreu on nykyään kasvissyöjä - "Tuntuisi ällöltä ajatukselta laittaa liha suuhun"

Lue myös: Meghan ja Harry saattavat kasvattaa vauva Archiesta vegaanin - kuningattarella vahva mielipide

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat