Kuva: Shutterstock

Rasismikeskustelu, joka jokaisen tulisi kuulla - Caroline järkyttyi korjausmiehen kertomuksesta

25.06.2020 19:15 - Iiro Myllymäki

Keski-ikäinen Caroline kävi silmiä avaavan keskustelun mustaihoisen korjausmies Ernestin kanssa.

Rasismi on noussut suureksi keskustelunaiheeksi sen jälkeen, kun valkoihoinen poliisi surmasi mustaihoisen George Floydin Yhdysvalloissa Minneapolisissa. Tapahtuma johti mielenosoitusten aaltoon, ja poliisiväkivallan lisäksi ihmiset on johdateltu ajattelemaan myös muuta arkipäivän rasismia ja syrjiviä käytäntöjä.

Aihe saattaa jäädä valitettavan etäiseksi, jos ei puhu rasismista sitä suoraan kokevien ihmisten kanssa. Nyt eräs keski-ikäinen, valkoinen nainen on saanut todellisen herätyksen keskusteltuaan tummaihoisen korjausmiehen kanssa. Caroline Crockett Brock on kirjoittanut Facebookissa kohtaamisestaan 45-vuotiaan Ernestin kanssa Etelä-Carolinassa Yhdysvalloissa. Ernest tuli korjaamaan naisen pesukonetta ja nainen päätti kysyä mieheltä tämän omista kokemuksista rasismista. Miehen vastaus avasi Carolinen silmät.

Ernest kertoi Carolinelle, että poliisit pysäyttävät hänet monta kertaa vuodessa.

Häntä ei pysäytetä liikennerikkomusten takia, vaan siksi, että häntä epäillään milloin mistäkin rikoksesta. Huomioikaa, että hänellä on työpuku ja hän ajaa pakettiautoa, johon on selkeästi merkitty hänen firmansa tiedot. Häneltä kysytään, myykö hän huumeita. Poliisit suuttuvat, jos hän kysyy heiltä virkamerkin numeroa tai kyseenalaistaa heitä mitenkään. Hän on näissä tilanteissa aina se, jonka pitää selitellä, vaikka poliiseilla ei ole mitään oikeaa syytä kuulustella häntä”, Caroline kirjoittaa.

Pojaksi kutsuminen loukkaa

Ernestin kokema rasismi ei rajoitu ainoastaan poliisin kanssa asioimiseen. Mies kertoi Carolinelle, että hän ei enää työskentele illallisajan jälkeen, koska pimeän tullen se ei ole hänelle turvallista.

”Hän sanoi, että ’maailmassa ei ole mitään minulle pimeän tultua’. Antakaa kun kertaan: Ernest, keski-ikäinen musta mies työasussaan ei voi työskennellä pimeän tultua Myrtle Beachin alueella vuonna 2020, koska se ei ole hänelle turvallista. Hän ei sanonut tätä millään agendalla. Se oli vain arkisesti heitetty totuus. Totuus, joka jokaisen tulee kuulla”, nainen kirjoittaa.

Caroline kysyi Ernestiltä, millaiset kutsumanimet ovat loukanneet häntä eniten. Miehen vastaus saattaa yllättää. Hänen mukaansa loukkaavinta on, kun häntä kutsutaan pojaksi. Vaikka mies on hyvin kouluttautunut työhönsä, hän on kohdannut työelämässä vähättelevää pojaksi kutsumista. Kun hän valitti eräällä työpaikalla tästä nimittelystä, hän sai potkut.

Miehen kertomuksen kuultuaan Caroline on vakuuttunut siitä, että hänen ja kaikkien muidenkin yhdysvaltalaisten tulisi keskustella avoimesti afroamerikkalaisten ihmisten kanssa.

Lue myös: Myös suosikkisarja 30 Rock reagoi rasistisen blackfacen käyttöön - poisti kolme jaksoa kokonaan

Lue myös: PlayStation-peli joutui rasismikohun keskelle - vihollishahmojen ulkonäköä muutetaan

Lähde: Metro.co.uk

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat