Kuva: Shutterstock

Miten jaffakeksi tulisi syödä? Britti- ja suomalaisvalmistajilla asiasta eri näkemys

02.11.2020 13:15 - Reija Saarinen

Jaffakeksien valmistuksen aloitti 1927 brittiläinen McVitie and Price.

Jaffakeksi on herkku, joka on tuttu varmasti jokaiselle. Herkun valmistus aloitettiin Britanniassa vuonna 1927 McVitie and Pricen johdolla. Nykyään jaffakeksejä valmistetaan monien eri valmistajien, kuten Fazerin toimesta monessa eri maussa. Perinteisen appelsiinin rinnalle ovat tulleet muun muassa vadelma ja mansikka.

Mirror-lehti uutisoi muutama päivä sitten jaffakeksifaktasta, joka on aiheuttanut hämmennystä sosiaalisessa mediassa. David-niminen mies otti yhteyttä brittiläiseen keksivalmistajaan ja tiedusteli, onko suklainen puoli keksin ylä- vai alaosa?

Vastaus sai aikaan hämmennystä. Valmistajan mukaan suklainen puoli on todellisuudessa keksin alapuoli. Myös Ysäri-kanavan juontajat Jani Jääskeläinen ja Rea Tallgren hämmentyivät lukemastaan uutisesta ja päättivät selvittää, onko suomalaisvalmistaja samoilla linjoilla. Onko todella niin, että olemme aina syöneet jaffakeksiä väärin?

He saivat puhelimeen Fazerin viestintäjohtaja Liisa Eerolan, jolla on asiasta oma mielipide. 

- Minä henkilökohtaisesti, sekä uskon, että myös keksimestarimme yhtyvät tähän mielipiteeseen, olen sitä mieltä, että suklainen puoli on yläpuoli, Eerola toteaa ja saa huojentuneina huokauksia aikaan Ysärin studiossa. 

Eerolan mukaan tätä mielipidettä tukee moni asia.

- Ensinnäkin se, että jos katsotaan miten ne tuolla meidän tehtaalla valmistuvat, niin ensin paistetaan keksipohja, sitten tulee hillo ja viimeisenä suklaa. Ja kyllähän ne aika rumannäköisiksi menisivät, jos ne esimerkiksi olisivat esillä suklaapuoli alaspäin.

- Mutta todettakoon, että kaikille mielipiteille on sijaa ja jos joku haluaa syödä ne väärinpäin, niin siitä vain. Mutta me kyllä Fazerilla ajatellaan, että suklaapuoli kuuluu ylöspäin, Eerola naurahtaa.

Mitä mieltä sinä olet, kumpi puoli on alapuoli?

Lue myös: Oikea tapa syödä Jaffa-keksi paljastettiin - oletko samaa mieltä?

Lähde: Mirror

Voice.fi, Radio Nova, Ysäri ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa. 

Kilpailut

Uusimmat