Kuva: Shutterstock

Ananaskuusi ja tonttuovi - muistatko viime vuosien jouluvillitykset?

19.11.2020 20:15 - Henna Koste

Entä mikä onkaan tämän joulun hitti?

Suomalaiset rakastavat jouluperinteitä. Viime vuonna teetetyssä joulukyselyssämme selvisi, että suomalaisille tärkein perinne on jouluruoka. Näin kertoi 50,2 prosenttia kyselyyn vastanneista. Seuraavana tuli joulusauna. Vaikka perinteitä vaalitaankin, moni innostuu myös uusista trendeistä.

Viime vuosina olemme askarrelleet tontuille sisäänkäyntejä sekä hakeneet vaihtoehtoja luumuhillolle joulutorttutalkoissa. Muistatko nämä viime vuosien joulutrendit? 

Ananaskuusi

Vuonna 2017 päätään nostivat joulukuuseksi muuntuneet ananakset. Pieneen kotiin sopiva vaihtoehto koristeltiin joulupalloin tai koristevaloin. Saatettiinpa eksoottiselle joulupuulle laittaa myös aurinkolasit. 

(kuva: Shutterstock)

Tonttuovi

Muutama vuosi sitten monen kodin lattian rajaan alkoi ilmestyä tontuille tarkoitettua ovia. Näppärimmät loihtivat oven ympärille muutakin rekvisiittaa. Tonttuovia on askarreltu itse esimerkiksi valokuvakehyksistä, mutta myös valmiita vaihtoehtoja on paljon tarjolla. 

(kuva: Shutterstock)

 

Pororinnat

Vuonna 2017 joulua oli todellakin rinnoissa. Somessa näkyi rohkeita joulupaitoja, jotka paljastivat toisen rinnan. Rinta oli kuitenkin naamioitu Petteri Punakuonoksi. 

Pyykkikasasta kuusi

Viime vuosien somehitti on puhutellut etenkin laiskempia joulusiivoajia. Pyykkivuori on toimittanut joulukuusen virkaa. 

(kuva: Shutterstock)

Suklaatalo

Vuonna 2015 somessa näkyi vahvasti piparkakkutalon suklainen vaihtoehto. Suklaalevyistä rakennettu talo osoittautui myös piparkakkuversiota vaivattomammaksi valmistaa. 

(kuva: Shutterstock)


Joulutortun uudet maut

Luumuhillolla täytetyt joulutortut ovat perinteinen herkku, mutta viime vuosina uusia torttuvariaatioita on noussut esiin tiuhaan. Modernit jouluihmiset ovat täyttäneet joulutorttunsa Vihreillä kuulilla, Toffifeella tai Nutellalla. 

(kuva: Emmi Moilanen)

Piparkakkutalon uusi haastaja

Tänä vuonna piparkakkutalo saa vaihtoehdon leikkeleistä ja muista suolaisista syötävistä rakennetusta versiosta. Joulun suolaiset herkut voi nyt nauttia hauskassa muodossa. Tätä taloa ei tosin kannata jättää pölyttymään yhtä kauaksi aikaa kuin piparista valmistettua. 

Lue myös: Aikuiselle, lapselle ja lemmikille! 20 ihanaa ja erilaista joulukalenteria, joista ei löydy suklaata

Kilpailut

Uusimmat