'Elämän suola, sokeri ja ripaus chiliä' - 10 hyvän mielen kuvaa lemmikkikoiran arjesta Suomessa

24.04.2021 12:15 - Emmi Moilanen

Jackrusselinterrieri Beana, 3 vuotta

(kuva: Maija Vaara)

”Tennispallot ovat elämäni suurin rakkaus! Se kirkas väri, kutiseva karva, vikinä mikä kuuluu, kun puren sitä oikein kunnolla. Paras leikki on tunkea palloa väkisin ihmisen käteen ja juuri, kun hän on tarttumassa siihen... vedän pallon pois. Ihminen on niin hölmö, että sama jekku toimii joka kerta. Tykkään myös juosta, niin lujaa kuin vain ikinä pääsen. Ihminen rullaa vierellä potkulaudalla, ja jos nyt ihan totta puhutaan, niin eihän se meinaa pysyä perässä. Ihanaa vain viilettää täysillä pitkin katuja.

Paras taitoni on pienten mikroeleiden ja erilaisten äänien tulkitseminen. Tiedän esimerkiksi jo tunteja etukäteen, milloin ollaan lähdössä mökille. Ihan vain sen perusteella, kenen kanssa ihmiseni puhuu puhelimessa ja mitkä tavarat ovat pakattuna reppuun. Silloin tiedän aloittaa ilotanssin ja villin vinkumisen!

Ilahdun aina, kun minua sanotaan söpöksi. Ja sitä tapahtuu usein! Omistajalleni olen elämän suola, sokeri ja pieni ripaus chiliä. Rakas lenkkikaveri ja suloinen halittava iltaisin sohvalla. Sovitaan täydellisesti toisillemme!”

Saksanpaimenkoira Onni, 8 vuotta

(kuva: Senja Rapila)

”Ehdotonta lemppariani on syöminen. Siitä asti, kun kivet lähtivät, vatsani on ollut pohjaton - ja omistajani kiroaa sitä usein. Ihan kuin se olisi jotenkin huono juttu? Ilahdun aina kun koko lauma on koossa. Ja siitä, kun tiedän kellon näyttävän ruoka-aikaa. Se on pään sisäinen kello se, ei tarvitse edes oikeaa kelloa katsoa. Sisäinen kello voi tarkoittaa ruoka-aikaa kahdelta, neljältä tai kuudelta. Aina olen nenä edellä menossa ruokakaapille, kun sisäinen ruokakello soi!

Olen paras vahtikoira ja kuulemma kovaääninenkin. Silti perheeni rakastaa minua: saan rapsutuksia ihan joka päivä, ruokaa, herkkujakin välillä ja illalla aina hyvän yön toivotukset, kun menen vakiopaikalleni nukkumaan sängyn viereen.”

Romanian rescue Lilli, 2 vuotta

(kuva: Rea Tallgren)

"Olen ollut loppuelämän kodissani mamman ja daddyn luona nyt reilut kuusi kuukautta. Omien ihmisten (mamma, daddy ja mummot ja papat) lisäksi lempi-ihminen on naapurissa asuva mamman ystävä Sini. Aina Sinin tullessa vastaan, sekoan täysin. Yritän myös jokaisella lenkillä vetää Sinin alaovelle ja jäisin sinne odottamaan vaikka kuinka pitkiksi ajoiksi, ellei lopulta minua aina nostettaisi syliin ja kannettaisi pois.

Ilahdun aina kun mamma tai daddy tulee kotiin, vaikka olisivatkin olleet poissa vain viisi minuuttia. Päivän paras hetki on se, kun saan käpertyä mamman peiton alle päiväunille – tai ehkä vielä enemmän sen, kun parin tunnin päästä herätän mamman puremalla häntä nenään. Mamma aina huutaa, mutta oikeasti sitä naurattaa. Mamman nauru innostaa minua entistä enemmän, ja sitten puren mamman nenää kahta kauheammin ja myös murisen mammalle ja hypin hänen naamalleen.

Olen ihan hirveän rakas ihmisilleni, merkitsen heille ihan kaikkea. Mamma aina sanoo, että olen hänen päiviensä ilo ja hänen silmäteränsä."

Toyvillakoira Ippu Hippulainen, 7 kuukautta

(kuva: Teemu Pohjanlehto)

"Lempipuuhani on omistajieni kanssa sekä naamalla köllöttely, ja kevään tullen olen perehtynyt myös puutarhan hoitamiseen. Mielestäni parasta koiran elämässä ovat ruoka-ajat sekä oman pihan vahtiminen.

Hienoin temppu, jonka osaan on katoamistemppu, kun olen ollut puutarhahommissa."

Whippetit Kete, 7 vuotta ja Manu, 4 vuotta

(kuva: Niina Leskelä)

"Moi! Mää oon Kete ja tuo ruskea on Manu. Me olemme whippettejä ja meidän molempien lempiharrastus on juokseminen, niin metsässä kuin rata- ja maastokilpailuissa. Herkkujen syönti on myös meistä parasta, ja mammanpoika Manu on myös aika kova poika hupsuttelemaan.

Mamma ja iskä jaksaa aina naureskella, kun viettien viedessä lähdin jahtaamaan sorsaa juosten juuri jäistä sulaneeseen lampeen. Sieltä sitten piti nöyränä poikana uida takaisin rannalle ja äkkiä peiton alle lämmittelemään. Saan nykyään usein myös kuulla, että minusta on tullut vanhemmiten herkkurosvo, mutta puolustuksena totean, että Manu kyllä auttaa minua rosvouksissa."

Lue myös: Koiran kustannukset kohoavat helposti pilviin - "Pennun hinta on pieni raha isossa kuvassa"

Lue myös: Koronavuosi lisäsi koiranpentujen kysyntää - samankaltainen ilmiö nähty Suomessa kahdesti aiemminkin

Lue myös: Koiran myrkytysoireisiin on syytä reagoida nopeasti – eläinlääkärit jakavat vinkkinsä kotihoitoon

Lähde: Kennelliitto

Kilpailut

Uusimmat