Kuva: AOP

Muistatko, kun Lennu-koira nousi kansainväliseksi tähdeksi? Katso suloiset kuvat tasavallan ykköskoiran tähtihetkestä

24.05.2021 08:15 - Henna Koste

Presidenttiperheen Lennu-koira menehtyi perjantaina 21. toukokuuta.

Tasavallan presidentin kanslia julkaisi lauantaina 22. toukokuuta sydäntäsärkevän uutisen, joka herkisti suomalaiset. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion Lennu-koira on kuollut. 10-vuotias bostoninterrieri Lennu menehtyi nopeasti edenneen pahanlaatuisen aivolisäkekasvaimen seurauksena.

Lennua kutsuttiin tasavallan ykköskoiraksi. Kun presidenttipari otti vuonna 2016 vastaan joulutervehdyksiä Mäntyniemessä, Lennu varasti huomion ja sulatti sydämet. Tilaisuudessa Lennu ei jaksanut seiskoskella omistajiensa vierellä, vaan otti salin haltuun. Lennua kiinnosti myös presidenttiparin saama joulukinkku, jonka tuoksu kävi hänelle vastustamattomaksi. Lopulta Lennu napattiin syliin, jotta tilaisuus sai jatkua aavistuksen rauhallisemmissa merkeissä. 

Lennu herätti tuolloin myös kansainvälistä huomiota ja sen veikeistä ilmeistä riitti ammennettavaa meemitehtailijoille. Lennusta kirjoittivat myös kansainväliset julkaisut.

Myöhemmin Lennu katosi Niinistön tietoisen päätöksen vuoksi julkisuudesta. Syynä oli koirien jalostukseen liittyvät ongelmat. 

– Silloin, kun me hankittiin Lennua, niin meillä ei ollut minkäänlaista käsitystä niistä ongelmista, jotka liittyvät tylppänokkien rodunjalostukseen, Niinistö kertoi Ylen haastattelussa viime vuonna.

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Lennu nautti kansan suosiosta. Helsingin keskustassa sijaitseva Cafe Esplanad otti valikoimiinsa Lennun näköisleivoksen vuonna 2017. 

(kuva: AOP)

Lue myös: Presidentti Sauli Niinistö on saanut koronarokotteen - "Tästäkin eteenpäin muita kunnioittaen"

Kilpailut

Uusimmat