Roopen ja Kasperin hurja harrastus huolettaa läheisiä - kertovat nyt, millainen laji base-hyppääminen todella on

03.10.2021 19:15 - Lauri Kujanpää

Hyppypaikkojen metsästys

Suomen tasaisella maaperällä base-hyppyjen harrastamiseen vaativia paikkoja ei juurikaan ole. Jos lajia halutaan luvan kanssa harrastaa, on Pohjolassakin järjestetty erilaisia tapahtumia toiminnan eteen.

- Suomesta löytyy pari erittäin matalaa kalliota ja sitten on pari tapahtumaa, kuten esimerkiksi Lahden radiomäellä järjestetty, missä pääsee hyppäämään luvan kanssa 150 metrin antennista.

- Tallinnassa on myös tv-torni, jossa vuosittain järjestetään tapahtuma. Tuo torni on muistaakseni 170 metriä korkea ja siellä olimme kesällä neljä päivää.

Jutun kirjoitushetkellä hyppääjäkaksikko onkin suunnannut jo Sveitsin vuoristoon, joka on base-hyppääjien mekka.

- Siellä on hyvät kalliot, laskeutumispaikat ja helvetin hienot maisemat. Sveitsissä laji on jo niin vakiintunut, että siellä ostetaan ihan laskeutumiskortti, joka antaa sinulle luvan laskeutua tietylle paikalle, Mahosenaho sanoo.

- Säätä pitää kuitenkin seurata jatkuvasti, koska sillä on suuri merkitys siihen, kannattaako ylipäätään kiivetä hyppäämään, mies jatkaa.

Entä sitten, kun Euroopan hyppypaikat on koluttu? Mahosenahon mielessä on ainakin yksi haavekohde.

- Yksi paikka, mikä kiehtoo, on Kanadassa sijaitseva Baffininsaari, jossa on todella korkeat pystysuorat kallioseinämät. Se on yksi sellainen paikka, joka on "bucket listillä". Paikan päälle pitää vielä vaeltaa esimerkiksi moottorikelkalla.

Alla olevalla videolla Mahosenaho hyppää Sveitsissä. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Ensin kiivetään, sitten hypätään. Millaisia ajatuksia miehet kohtaavat, kun tuijottavat reunalta alas tyhjyyteen?

- Minusta se on aika levollista. Siinä valmistaudutaan, hengitellään muutaman kerran syvään, ja lopulta mieli on tyhjä. Koko juttu tulee jo nyt niin luonnostaan, että hyppyhetki on hyvin meditatiivinen, Mahosenaho pohtii.

- Siinä on äärimmäisen keskittynyt tila ja olo on kenties hieman pelonsekainen, kun tuijottaa alas. Heti kun jalat irtoavat, niin fiilis muuttuu ja omaan tekemiseen luottaa täysin. Jos ei sitten tapahdu jotain sellaista, mihin itse ei voi vaikuttaa. Näin ei ole vielä käynyt, Kumpulainen päättää. 

Voice.fi, Radio Nova, Radio City, Iskelmä ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Hurja video ei sovi korkeanpaikankammoisille - hyppyjä tyhjyyteen lähes puolesta kilometristä

Kilpailut

Uusimmat