Kuva: Shutterstock

MTV: Tänään on monille viimeinen päivä lisätä veroilmoitukseen asia, jolla voi säästää satoja euroja

24.05.2022 17:15 - Minttu Tikkanen

OmaVero-palvelusta on helppo selvittää omat tietonsa verotukseen liittyen.

MTV uutisoi, että tänään on jopa 1,6 miljoonalle suomalaiselle viimeinen päivä tehdä muutoksia veroilmoitukseensa. 

Työhuonevähennys onkin seikka, joka korona-ajan etätyökulttuurin myötä koskettaa hyvin monia. Tulonhankkimismenoihin lukeutuva vähennys voi Mtv:n mukaan parhaillaan olla jopa 920 euroa.

- Meillä on porrastus siihen vähennykseen. Käytännössä täyden työhuonevähennyksen saa, kun yli puolet vuoden työpäivistä on tehnyt kotona, kommentoi Mtv:n haastattelussa Verohallinnon johtava veroasiantuntija Sami Varonen.

Mtv:n artikkelissa jatketaan, että peruuttamatonta vahinkoa ei välttämättä vielä tapahdu, jos ilmoitusta tänään ei täydennä. Helpointa se kuitenkin on ajoissa.

- Peliä ei ole menetetty, jos ei tänään ehdi tai huomaa toimia. Mutta nyrkkisääntönä sanoisin tulojen ilmoittamiseenkin, että toimi heti, kun hoksaat, että jotain jäi tekemättä. Mitä aiemmin korjaa tulotietoja, sitä vähemmillä seuraamuksilla pääsee, Varonen jatkaa Mtv:lle.

Veronmaksajain Keskusliiton lakiasiainhoitaja Kati Malisen mukaan veroilmoituksen muokkaamiseen herätään lähtökohtaisesti turhan myöhään.

- Ihmiset ehkä vähintäänkin heräävät viime tingassa, että niitä vähennyksiä voikin saada, kun oma verotus on valmistunut, Malinen toteaa Mtv:n Uutisaamussa.

Veroilmoituksen muokkaamisen eräpäivä vaihtelee jonkin verran. Joillekin päivämäärä on jo ehtinyt mennä, joillakin se on vasta edessä. Helpoiten omat verotietonsa voi tarkastaa OmaVero-palvelusta.

Lue myös: Säästä rahaa helposti - 8 konkreettisen vinkin avulla onnistut

Lue myös: Säästä rahaa fiksuilla elämäntapamuutoksilla - 11 neuvoa, joiden avulla vahdit kulutustasi

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat