Kuva: Shutterstock

Ihastuitko WWF:n Norppaliveen? Nyt parrasvaloihin pääsevät suloisen pörröiset laamat

23.08.2022 16:15 - Minttu Tikkanen

Laama ottaa helposti roolin laumanvartijana.

WWF:n Norppalive on lunastanut paikkansa monen sydämessä. Nyt eläinten ystäville on kuitenkin luvassa lisääkin ohjelmaa, kun Luontoliven valtaavat vuorostaan pörröiset laamat. Lähetyksen tähtinä nähdään kaksi laamaa, Jingo ja Timotei.

Laamoilla on söpöiltä näyttämisen lisäksi myös ihan oikea tehtävä. WWF kertoo sivuillaan, että ne suojelevat ulkona laiduntavia lampaita petoeläimiltä. 

Live sijoittuu Mikkolan tilalle, jolla pidetään satoja lampaita. Huoli eläimistä ei ole turha, sillä heinäkuussa susi pääsi livahtamaan karitsojen aitaukseen surmaten viisi ja haavoittaen neljää. Samalla useita kymmeniä karitsoja karkasi aitauksesta. 

- Kun lampaat saavat laiduntaa turvallisesti, ne voivat rauhassa hoitaa uhanalaisia perinneympäristöjämme. Laiduntaminen luo edellytykset kukkaniittyjemme ja niiden rikkaan lajiston säilymiselle myös tulevaisuudessa, kommentoi WWF:n suojeluasiantuntija Eeva-Liisa Korpela.

Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua lähetykseen, sillä WWF pyytää tiedotteesaaan yleisövihjeitä, mikäli kuvaan ilmestyisi petoeläin.

Live pyörii täällä.

Lue myös: WWF: Jättisuosittu Norppalive on taas auki - lue tietoisku rakastetuista saimaannorpista

Lue myös: WWF: Haminan mursu menehtyi, mutta maailman mursuja voidaan vielä auttaa

Lähde: WWF

Kilpailut

Uusimmat