Kuva: Shutterstock

Jatkossa pantin saa myös sipsipusseista, ketsuppipulloista ja monista muista - katso lista

08.03.2023 17:15 - Minttu Tikkanen

Sovellus on jo käytettävissä.

Suomessa panttipulloja kierrätetään tunnollisesti, mutta jatkossa pikkurahaa voi tienata kierrättämällä myös muita tuttuja tuotepakkauksia kuten sipsipusseja ja ketsuppipulloja. 

Orkla kertoo tiedotteessaan aloittavansa yhteistyön Bower-sovelluksen kanssa, mikä tulee tarkoittamaan mahdollisuutta sovelluksen avulla kerätä pisteitä kierrätetyistä pakkauksista. Mukana ovat monet Orklan alla toimivat brändit kuten Panda, Taffel, Felix, Grandiosa, Paulúns, Oolannin, Risifrutti, Anyday Nuts, Abba ja Ekströms. Kaikista näiden tuotemerkkien pakkauksista tulee saamaan pantin, kun pakkauksen viivakoodin skannaa sovelluksessa kierrätyksen yhteydessä.

Uudella hankkeella pyritään kannustamaan kohti kierrättämistä.

"Haluamme kannustaa kuluttajia lajittelemaan pakkauksiamme ja samalla palkita niitä kuluttajia, jotka tätä tekevät. Kierrättäminen vähentää uusien materiaalien tarvetta, säästää energiaa ja luonnonvaroja. Bowerin avulla pystymme tarjoamaan kuluttajille pakkausten lajitteluun myös taloudellisen kannustimen”, kertoo Nina Olin, Orklan viestintäjohtaja Suomessa.

Bower-sovellukseen kierrättämisestä kertyneet pisteet voi vaihtaa rahaksi, lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai käyttää palkintojen lunastamiseen. Sovellus on jo aktiivisessa käytössä muualla Pohjoismaissa, ja sen kautta kierrätetään yli 2 miljoonaa pakkausta joka kuukausi. Bower tuleekin toivon mukaan muuttamaan myös Suomessa suhtautumista roskaan.

”Taloudellisen kannustimen avulla voimme muuttaa käsitystä pelkkänä roskana nähdystä pakkauksesta ja hyödyntää paremmin kierrätettävien pakkausten tuottamiseksi tehtyjä suuria investointeja", kuvailee Bowerin toimitusjohtaja Suwar Mert.

Lue myös: Muovimukit, rahkapurkit, kirsikkatomaattirasiat... - moni tuttu muovituote laitetaan pian pannaan

Lue myös: MTV: Muovia ei osata kierrättää oikein - asiantuntija kertoo yleisen virheen

Lue myös: Moni kierrättää käytetyn leivinpaperin aivan väärin - tiesitkö, mihin jätteeseen se kuuluu?

Kilpailut

Uusimmat