Kuva: Shutterstock

Foreca: Paistaako vai sataako juhannuksena? Katso ensimmäinen ennuste

01.06.2023 13:15 - Minttu Tikkanen

Moni toivoo sopivia mökkikelejä.

Kesä näyttäisi alkavan viileissä merkeissä, mutta nyt katseet kääntyvät jo juhannukseen. Missä säissä tänä vuonna mökkeillään ja juhlitaan?

Foreca ennustaa, että kesäkuu jatkuu vielä toistaiseksi keskimääräistä viileämmissä lämpötiloissa, mutta vaihe ei näyttäisi sääkartoilla jatkuvan ikuisesti.

- Ennusteen mukaan alkuun on tulossa koleaa ja sateitakin, vaikkakin etelässä voidaan käydä 29. toukokuuta alkavan viikon keskivaiheilla paikoin 20 asteen tienoilla. Hyvä uutinen on se, että kuukausiennusteen mukaan kylmä vaihe ei näytä kovin pitkäkestoiselta, kommentoi Forecan meteorologi Markus Mäntykannas.

Juhannuksenkin suhteen on lupa olla toiveikas, sillä Mäntykannas näkee jopa hellepäivien todennäköisyyden nousevan vielä myöhemmin kesäkuun aikana.

- Varsinkin 12. kesäkuuta alkavasta viikosta eteenpäin on erittäin hyvä todennäköisyys sille, että hellepäiviä alkaa kertyä lisää tälle kesälle. Jos nyt ennusteissa näkyvä korkeapaine lähestyy Suomea idän suunnalta, niin se voi tietää ajoittain jopa aika kuumia päiviä, mahdollisesti tulossa olisi myös ukkosia. Kunnon kesäsää näyttää palaavan juhannusviikoksi. Voisi olla jopa hellettä, jos tämä ennuste toteutuu, Mäntykannas ennustaa.

Tarkkoja lukemia on vielä mahdoton ennustaa, mutta näyttäisi, että Suomeen leviää juhannuksen korvilla lämpimämpää ilmamassaa.

- Juhannusviikko näyttää erittäin hyvältä tällä hetkellä. Toivotaan, että juhannusviikon ennuste toteutuu. Näyttää siltä, että selvästi kesäisempi vaihe säässä olisi tässä vaiheessa alkamassa suuressa osassa Eurooppaa. Mahdollisesti sateetkin vähenevät., Mäntykannas kertoo. 

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat