Kuva: Shutterstock

Painettujen kirjojen myynti laskee entisestään - sähköiset kirjat jatkavat porskuttamistaan

24.04.2024 16:15 - Minttu Tikkanen

Digikirjastojen myynti on kasvanut merkittäväksi osuudeksi koko alasta.

Vuoden 2024 ensimmäisten kolmen kuukauden aikana painettujen kirjojen myynti on jäänyt vaatimattomammaksi kuin viime vuonna vastaavalla aikavälillä.

Painettujen kirjojen myynti kokonaisuudessaan laski viime vuodesta 3 prosenttia, painetun tietokirjallisuuden myynti jopa 8 prosenttia.

Sen sijaan myynti näyttää siirtyneen digitaaliseen kirjallisuuteen, sillä se on kasvattanut osuuttaan merkittävästi pelkästään viime vuodesta. Digitaalinen myynti kasvoi viime vuodesta 16 prosentilla, mitä selittää muun muassa digikirjastojen myynnin merkittävä, 32 prosentin kasvu. Digikirjastojen myynti onkin noussut yhtä merkittäväksi osuudeksi koko markkinasta kuin painettujen kirjojen myynti, molempien osuus oli 38 prosenttia. 

Sähköisten kirjojen vilkas myynti on mahdollistanut myös koko alan myynnin nousojohteisuuden, sillä painetun kirjallisuuden myynti on viime vuosina junnannut paikallaan tai jopa hieman laskenut, kun taas sähköisen myynnin osuus on noussut tasaista tahtia reilusti ylöspäin, mikä on kasvattanut koko alan myyntiä.

Tiedot julkaistiin Suomen Kustannusyhdistyksen neljännesvuositilastossa. 

Lue myös: Tämän vuoden Finlandia-palkintojen valitsijat julkistettiin

Lue myös: Sähköiset kirjat ovat pian kaikkien saatavilla - kirjasto avaa valtakunnallisen E-kirjaston

Lue myös: Eikö talvilomalla ole matkaa tiedossa? 5 parasta kirjavinkkiä, jotka kuljettavat mukanaan kaukomaille

Kilpailut

Uusimmat