Kuva: Korkeasaaren eläintarha / Mari Lehmonen

Korkeasaaren amurintiikeri Ohana muuttaa Tallinnaan - ei tule enää emonsa Sibirin kanssa juttuun

11.06.2024 10:15 - Rebekka Silvennoinen

Korkeasaaren tiikerinpennut lähestyvät kahden vuoden ikää ja luonnossa ne lähtisivät jo etsimään omia reviireitään.

Korkeasaaressa asuvan amurintiikeri Sibirin tiikeritytöt Ohana ja Odeya eivät ole enää aivan pentuja vaan lähestyvät jo kahden vuoden ikää, Korkeasaari tiedottaa. Korkeasaaressa elokuussa vuonna 2022 syntyneet tiikerinaaraat ovat tulleet siihen ikään, että luonnossa ne lähtisivät etsimään omia reviirejään. 

(kuva: Korkeasaaren eläintarha / Mari Lehmonen)

Uhanalainen amurintiikeri kuuluu eurooppalaisten eläintarhojen yhteiseen suojeluohjelmaan. Siksi eläinten lisääntymisissä ja siirroissa suositukset tekee lajikoordinaattori. Koordinaattorilla on yksilötiedot sisältävä kantakirja, jonka avulla hän valitsee eläimille lisääntymiskumppanit tavoitteenaan säilyttää amurintiikerien geneettinen monimuotoisuus, Korkeasaari kertoo. 

Suojeluohjelmassa on myös suunniteltu jo molempien naarastiikereiden tulevaisuus. 

- Ohana on pennuista selvästi itsenäisempi, eikä se enää tule emonsa Sibirin kanssa juttuun. Varsinkin ruokinta-aikoina käy hyvin selväksi, että Ohana ei jaa resurssejaan. Odeya sen sijaan ei haasta emoaan, joten ne viihtyvät hyvin yhdessä Sibirin kanssa, kertoo eläintenhoitaja Jonne Stenroth tiedotteessa. 

Ohana muuttaa pian Tallinnan eläintarhaan uuteen Tiikerilaaksoon. Seuraksi hän saa kumppanikseen kaavaillun nuoren amurintiikeriuroksen skotlantilaisesta eläintarhasta. 

Odeya ei lennä kovin kauaksi pesästää, sillä se jää pysyvästi Korkeasaareen. Toistaiseksi se jatkaa elelyä emonsa kanssa. Aikanaan se saa myös seurakseen geneettisesti sopivan, nuoren puolison. 

Odeya vuonna 2022. (kuva: Korkeasaaren eläintarha / Annika Sorjonen)

Lue myös: Korkeasaaren amurintiikerille tehtiin ihmisten kammoksuma hoito - "Operaatio sujui mallikkaasti"

Lue myös: Korkeasaareen on nyt mahdollisuus päästä ilmaisiksi lainalipulla

Lue myös: Syrjässä viihtyvästä Korkeasaaren Pedro-boasta tuli julkkis - "Pako oli kyllä virhearvio Pedrolta"

Lähde: Korkeasaari

Kilpailut

Uusimmat