Kuva: Fotolia

Kesäjuhlat tulossa? Tuunaa parvekkeesi tai terassisi juhlakuntoon pikkurahalla

10.07.2016 11:00 - Rea Tallgren

Kesä on otollista aikaa juhlimiseen, eikä aiheenkaan tarvitse olla kummoinen. Kenties juhlanaiheeksi riittää pelkästään halu koristella terassi tai parveke ja kutsua ystäviä kylään.

Juhlia järjestäessä valmistautuminen on kaiken A ja O. Kesäjuhlien valmisteluissa pitää ottaa huomioon erityisesti sääolosuhteet.

Mieti, moneltako juhlasi alkavat. Jos päivällä, ja sään on luvattu olevan todella helteinen, pidä koko ajan tarjolla kylmää juotavaa ja pidä huoli, että vierailla on mahdollisuus päästä varjoonkin. Illan viilentyessä puolestaan on hyvä, jos vieraille on tarjolla villasukkia ja huopia, jotta kenenkään ilta ei lopu lyhyeen vilun takia. 

Tarjoiluissa keveys on monesti valttia. Pienet naposteltavat ruissipseistä viinirypäleihin ja juustoihin maistuvat monelle ja grillijuhlissakin voi ritilälle heittää lihan kaveriksi vaikkapa herkkusieniä tai kesäkurpitsaa aurajuustolla maustettuna. 

Pue piha juhlaan

Kesällä on lupa irrotella ja leikitellä juhlasisustamisessakin. Helpoiten se onnistuu värikkäillä ja kauniilla yksityiskohdilla.

Jos pidät juhlat parvekkeellasi, mieti, miten saisit sen ilmettä muutettua helposti. Vanhat tuolit saavat uuden ilmeen hiomalla ja maalaamalla. Värit voi valita kesäisten sävyjen, kuten esimerkiksi hennon roosan, taivaansinisen tai nurmikonvihreän väreistä. 

Jos haluat tuoda juhliisi kesän värejä, mutta sinulla ei ole paljon aikaa, ovat spray-maalit oiva valinta. Osta muutama kehys, tai valitse sellaisesta, jotka ovat jo sinulla päätyneet kaapin perälle. Maalaa ne rohkeanvärisellä spray-maalilla ulkona sanomalehtipaperien päällä ja anna kuivua. Irrota kehyksistä takaosa, ja ripusta ne läpinäkyvistä siimoista esimerkiksi parvekkeelle kehystämään kaunista maisemaa. 

Tekstiileillä voi myös tehdä taikoja, nopeastikin. Osta kolmemetrinen kaistale kauniin kesäistä kangasta ja niittaa se kiinni parvekkeen tai terassin seinään. Voilá, yksi seinistä on saanut tapetinomaisen ilmeen ja vain muutamassa minuutissa!

Kukkien kanssa kannattaa käyttää mielikuvista ja antaa niiden luoda väriloistoa niin parvekkeelle kuin pihallekin. Lisäksi kauniit valot niin tuikkujen, lyhtyjen kuin paperivalaisintenkin muodossa, luovat taianomaista tunnelmaa kauniiseen kesäiltaan.

Kokosimme alle tuotteita, joiden avulla parvekkeelle tai pihalle saa luotua juhlatunnelman pikkurahalla. 

1. Riisipaperipallot toimivat paristoilla, joten niihin ei tarvitse pistorasiaa. Palloja saa valkoisen lisäksi niin pinkkeinä kuin mustavalkoisinakin. 7,99e, Clas Ohlson. 

2. Kukonharjoja voi istuttaa useammankin ja ne tuovat kaunista väriloistoa niin parvekkeelle kuin pihallekin, 3,90e, Citymarket. 

3. Severin sähkögrillin hinta ei huimaa päätä, mutta silti sillä saa aikaiseksi maukkaat tarjottavat, 74,95e, Clas Ohlson. 

4. Minikaiutin tuo musiikin pihan perällekin, 19,90e, H&M. 

5. Baarivälinesetti tekee juhlien järjestäjästä illan ihailluimman drinkkitaiturin. Setti sisältää viisi eri osaa. Siitä löytyvät niin tarjotin, pihdit, shaker, viinijäähdytin kuin kannellinen jääpala-astiakin. 79,99e, Anttila. 

6. Tarvitsetko vieraille lisää istumapaikkoja? Herkän vaaleanpunainen rahi, 49,99e, Anttila.

7. Lyhdyt tuovat luonnontulen parvekkeelle ja pihalle turvallisesti, 19,90e, Finnmari. 

8. Illan kylmetessä huovat pitävät vieraat lämpimänä. X-tra Uni fleecehuopia on saatavilla niin sinisenä, roosanvärisenä, beigenä kuin limenvirheänäkin, 5,95e, Prisma. 

9. Karkit maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin. Säilö ne kauniisiin säilytysastioihin. 2e, Tiger. 

10. Kauniit servetit kruunaavat kattauksen, 22kpl/paketti, läpimitta 33cm. 2,90e, Finnmari.  

11. Hieno-kuohuviinilasit ovat oivalliset maljojen nostoon, 6e/12 kappaleen pakkaus, Citymarket.

12. Kesän värit saavat näkyä myös tekstiileissä. Raikkaat Finlaysonin koristetyynynpäälliset, 14,50e/kpl, Prisma. 

13. Kauniit lämpökynttilänjalat toimivat niin koristeina kuin tunnelmanluojinakin, 3e, Tiger. 

Kilpailut

Uusimmat