Kuva: Fotolia

Pelkäätkö viikonlopun olevan nopeasti ohi? 6 tapaa nauttia täysillä sunnuntaista

17.06.2016 14:15 - Emma Ylistalo

Sunnuntaisin miettii helposti jo tulevan viikon töitä. Helpoilla tavoilla saat viikonloppusi tuntumaan pidemmältä.

Usein perjantaisin olemme täynnä energiaa, kun viikonloppu on vasta alkamassa. Sen sijaan taas sunnuntai menee usein aamusta lähtien hieman haikeissa tunnelmissa, sillä tiedämme viikonlopun olevan kohti ohi. Lue alta kuusi vinkkiä, joiden avulla nautit vielä sunnuntaistakin täysin rinnoin ja näin saat myös viikonloppusi tuntumaan pidemmältä. 

1. Suunnittele etukäteen

Vaikka perjantaisin tekisikin mieli lähteä hieman tavallista aikaisemmin töistä ja suunnata viikonlopun viettoon, pieni valmistelu ennen lähtöä auttaa paljon. Tee maanantaille valmiiksi lista niistä töistä, joihin aiot tarttua ensimmäisenä, vastaa roikkuviin sähköposteihin ja siisti työpöytäsi. Näin sinun ei tarvitse käydä tätä kaikkea läpi päässäsi sunnuntai-iltana. 

2. Aloita sunnuntai urheilemalla 

Sunnuntain ei tarvitse olla laiska päivä, mutta urheilun ei myöskään tarvitse olla spinning-tunti, jossa kulutat viimeisetkin energian rippeet. Pieni pyörälenkki tai muu helppo liikunta vapauttaa kehossasi endorfiineja, jotka saavat sinut paremmalle tuulelle koko loppupäiväksi. 

3. Vaihda rutiinit

Jostain syystä meillä on tapana suunnitella kaikki hauskat aktiviteetit perjantaille ja lauantaille ja jättää kaikki ikävät hommat sunnuntaille - mikä vain lisää sitä tunnetta, että viikonloppu on tulossa päätökseen. Suunnittele mieluummin jotain hauskaa tekemistä sunnuntaille ja siirrä pyykit tai imurointi jollekin illalle viikolla. 

4. Ole sosiaalinen

Yritä jättää sosiaalinen media päiväksi ja tapaa mieluummin ihmisiä oikeassa elämässä. Sovi sunnuntaiaamulle kävelylenkki ystävän kanssa sen sijaan, että selaisit Facebookia koko aamupäivän. Tiedämme hyvin, että sosiaalinen media saattaa viedä suuren osan päivästämme ja saa meidät usein vain miettimään, miksi muiden elämä näyttää upeammalta kuin oma. 

5. Hemmottele itseäsi

Oli se sitten hieronta, manikyyri tai itsetehty kasvonaamio samalla kun katselet suosikkisarjaasi, etsi aikaa tehdä jotain erityistä itsellesi. Näin valmistat itsesi ihanalla tavalla tulevaan viikkoon.

6. Skippaa myöhäisillan television katsominen

Sen sijaan, että katsoisit sunnuntai-iltana televisiosta suosikkisarjasi uusimman jakson, on parempiakin tapoja rentoutua. Rentoudu mieluummin muilla tavoin, jotta voit aloittaa uuden viikon ilman, että edellinen ilta on mennyt myöhään television ääressä. Ja kun jätät sarjan katsomisen viikolle, sinulla on myös jotain mukavaa odotettavaa arkena.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Haluatko vähentää stressiä jännitystä? Viisi keinoa auttavat heti

Kilpailut

Uusimmat