Kuva: Fotolia

Onko yöllä liian kuuma nukkua? 5 helppoa vinkkiä viileämpiin öihin

03.08.2016 11:15 - Emmi Moilanen

Älä aseta tuuletinta yön ajaksi puhaltamaan suoraan kohti kasvojasi. Kokeile sen sijaan viilentää tyynyliinaa jääkaapissa juuri ennen unille käymistä.

Pure Wow -sivusto listasi helpot niksit, joiden avulla takaat sikeät yöunet myös kesähelteillä.

Vaihda kevyempi peitto

Myös tyynyjä ja peittoa voi vaihdella vuodenaikojen mukaan, aivan kuten kausivaatteitakin. Jätä siis paksu untuvapeitto talveen ja vaihda helteillä tilalle kevyempi sekä hengittävämpi vaihtoehto – tai skippaa peitto kokonaan ja vetäydy unille pelkän pussilakanan alle.

Viilennä tyynyliina

Anna tyynyliinan viilentyä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan ennen unille käymistä. Vaikutus ei kestä koko yötä, mutta auttaa saamaan nopeammin unen päästä kiinni, sillä säästyt jatkuvalta tyynyn kääntelemiseltä.

Aseta tuuletin oikein

Voi tuntua houkuttelevalta ajatukselta pitää tuuletinta niin, että viileä ilma puhaltaa suoraan kohti kasvojasi. Tämä kuitenkin voi aiheuttaa seuraavalle aamulle jäykistyneitä ja kipeitä niskalihaksia. Aseta tuuletin siis sängyn jalkopäähän, josta se viilentää yhtä tehokkaasti ja vältä samalla ikävät lihaskivut.

Kosteuta kasvosi

Jos hikoilet yön aikana runsaasti, hyvä vinkki on pitää vedellä täytettyä suihkepulloa sängyn vierellä aivan käden ulottuvilla. Herätessäsi tukahduttavaan kuumuuteen sinun on helppo suihkauttaa viilentävää vettä kasvoille ja jatkaa jälleen unia.

Nuku yksin

On fakta, että etenkin kesähelteillä sängyn valtaaminen pelkästään itselleen takaa viileämmät unet. Jos erillään nukkuminen ei ole mahdollista, kokeilkaa asettua sänkyyn niin, ettei kätenne ja jalkanne kosketa tosiaan. Hyvä keino tähän on se, että toinen asettaa tyynynsä sängyn jalkopäähän.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Onko rintaliivit päällä nukkuminen haitaksi terveydelle?

Kilpailut

Uusimmat