Kuva: Fotolia

Tiedätkö miten grilliä tulisi säilyttää kesällä? Asiantuntijan vinkeillä pidät grillisi hyväkuntoisena pitkään

12.02.2017 08:15 - Karoliina Kotala

Monen kotoa löytyy grilli, joka parhaimmillaan voi olla pitkäikäinen hyödyke. Kun grillin pitää kunnossa, se onkin parhaimmillaan hyvä henkivakuutus.

Kesän tullen moni suomalainen kaivaa grillin talviteloilta ja grillaaminen onkin usein tärkeä osa kesälomanviettoa. Grillaus- ja puutarhatuotteista vastaava Jyrki Keskinen Tammer-Tukku Oy:sta listasi ohjeet, joilla grillin saa pidettyä hyväkuntoisena ja pitkäikäisenä.

Säännöllinen puhdistus

- Jos grilliä käytetään muutamankin kerran viikossa, kannattaa se silloin vähintään kerran kuussa puhdistaa. Eli otetaan rasvapelti poltinten alta pois ja siivotaan se. Sinne valuu yleensä kaikki marinadi ja suola ja etenkin suola on aina huonoksi. Rasvapelti pestään ihan vesipesulla, eikä tarvitse välttämättä kiillottaa kirkkaaksi, kunhan suolan vaikutus saadaan pois.

Talvisiivous

- Talveksi polttimet olisi hyvä putsata sekä kaikki muukin irtonainen lika. Myös grillirungosta kannattaa putsata kaikki lika pois. Jos grilliin kuuluu valurautapariloita ja -ritilöitä, kannattaa ne myös putsata hyvin teräsharjalla. Siihen riittää pelkkä vesipesu, liuottimia ei tarvita. Kun osat on putsattu, niin öljy päälle, ihan paistorasva käy.

Kesäsäilytys

- Siitä miten grilliä säilytetään kesällä, voidaan olla montaa mieltä. Grilli on kuitenkin hyvä peittää kevyellä hupulla, mutta siten, että ilma pääsee kiertämään. Jos huppu vedetään liian tiiviiksi, niin on aina homehtumisvaara ja myös ruoantähteet voivat houkutella paikalle tuholaisia.

Keskisen mukaan kaasugrilleissä on myös aina suositus, ettei kaikkia polttimia käytettäisi yhtä aikaa täydellä teholla.

- Se tuppaa kuitenkin useimmiten meillä suomalaisilla unohtumaan ja monesti grilli halutaankin nopeasti mahdollisimman kuumaksi.

Lue myös: Oletko laittanut laastarin aina väärin? Katso mikä on kätevin tapa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat