Kuva: Fotolia

Huomio äidit ja isät, oletko tähän asti käyttänyt turvakaukaloa väärin? Video yllättää!

28.06.2017 08:45 - Karoliina Kotala

Turvakaukalon kantaminen on monelle vanhemmalle tuttua puuhaa. Vain aniharva kuitenkaan tietää, kuinka kaukalo on oikeasti suunniteltu kannettavan.

Turvakaukalon tarkoitus on kuljettaa vauva turvallisesti auton kyydissä paikasta toiseen, mutta moni vanhempi tietää, että kaukalon kantaminen voi toisinaan olla sekä raskasta että hankalaa. Väärällä nostotekniikalla selkä kuormittuu melkoisesti ja usein kaukalo hakkaa kävellessä jalkaan niin, että kävely kaukaloa kantaen voi olla hankalaa.

Nyt yhdysvaltalainen äiti ja kiropraktikko Emily Puente on jakanut YouTubessa videon, jolla hän näyttää, kuinka turvakaukaloa kannetaan oikeaoppisesti. Suurin osa vanhemmista tarttuu lattialla olevan turvakaukaloon asettamalla kantokahvan kuin käsilaukun kyynärtaipeen kohdalle, mutta tehokkain ja selkäystävällisin keino onkin pitää kättä lähes suorana alaspäin tukien kaukaloa kättä vasten.

Vanhempien kannattaa myös muistaa asettua itse ensin kyykkyyn ja nostaa kaukalo jalkoja apuna käyttäen eikä vain kumartua alas nostamaan kaukaloa, jolloin selkä rasittuu melkoisesti.

Katso alta video, jolla Emily opastaa oikean tavan:

Lue myös: Amerikan upeimmat vauvanimet viime vuodelta - sopivat myös suomalaislapsille

Lue myös: "Se tuntui ikuisuudelta" - Äidit paljastavat, millaista äitiysloma todellisuudessa on

Kilpailut

Uusimmat