Kuva: Martat

Perinteinen omenapiirakka saa lisämakua hasselpähkinästä - kokeile reseptiä

07.09.2017 10:03 - Martat - Luettu 462 kertaa

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Valmistusohje

noin 300 g omenia (tai raparperia)

Taikina:
150 g margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 prk (200g) kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa

Pähkinämuruseos:
1 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
100 g margariinia
75 g hasselpähkinöitä

1. Kuutioi omenat, joista on poistettu siemenkota.

2. (Huuhtele ja kuori raparperit. Tuoreita ja ohutvartisia raparpereja ei tarvitse kuoria. Leikkaa raparperit noin sentin paloiksi.)

3. Vaahdota rasva ja sokeri.

4. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää kermaviili.

5. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita taikina varovasti sekaisin.

6. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 30 cm, tai tee useampi pienempi piiras. Ripottele pinnalle raparperit tai omenat.

7. Paista piirasta 200°C:ssa uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.

8. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, inkivääri ja rasva nopeasti sekaisin. Rouhi hasselpähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi ja lisää muruseokseen. Sekoita hieman.

9. Levitä muruseos piiraan päälle nokareina ja jatka paistamista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.Tarjoa esimerkiksi vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat