Kuva: Fotolia

Yllätä isä helpolla, mutta herkullisella porkkanakakulla - resepti vie kielen mennessään

10.11.2017 07:45 - Karoliina Kotala

Isänpäivä on jo aivan nurkan takana. Jos lahjaidea sunnuntaille uupuu, ilahduta isää herkullisella, mutta helpolla porkkanakakulla.

Porkkanakakku ei turhaan ole klassikko; maistuva herkku sopii moneen makuun ja on parhaimmillaan mehevä ja suussa sulava eväs. Porkkanakakun salaisuus piileekin mehevässä pohjassa ja herkullisen makeassa kuorrutteessa. Klassikosta löytyy monta variaatiota, mutta ohessa resepti, joka on sekä helppo, että maistuva.

Porkkanakakku varten tarvitset halkaisijaltaan 20 cm leveän irtopohjavuoan.

Porkkanakakku kuorrutteella

Pohja:

½ tl leivinjauhetta

½ tl ruokasoodaa

½ tl kanelia

vajaa 4 dl vehnäjauhoja

¼ tl jauhettua muskottipähkinää

150 g voita

1 ½ dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1 dl piimää

1 sitruunan kuori raastettuna

2 isohkoa porkkanaa raastettuna

2 kananmunaa

Kuorrute:

100 g voita

3 dl tomusokeria

200 g maustamatonta tuorejuustoa

Näin valmistat pohjan:

1. Ota voi, piimä ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta. Raasta sitten sitruunankuori ja porkkanat.

2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa samalla. Lisää joukkoon myös sitruunan kuori sekä porkkanaraaste.

3. Yhdistä toisessa astiassa kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja muskottipähkinä. Lisää vatkaamaasi vaahtoon kolmasosa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten kolmasosa piimästä ja sekoita jälleen. Jatka samaan tapaan, kunnes ainekset on sekoitettu sileäksi taikinaksi.

4. Voitele ja korppujauhota irtopohjanvuoan pohja ja reunat. Paista uuni keskitasolla noin puoli tuntia 200 asteessa, mutta tarkkaile välillä paistosta.

5. Anna kakun jäähtyä rauhassa ennen kuin irrotat sitä vuoasta, ettei pohja hajoa.

Näin valmistat kuorrutteen:

1. Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto.

2. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita sileäksi.

3. Levitä kuorrute kakun päälle tasaisesti ja anna jäähtyä ja jämäköityä rauhassa.

Lue myös: Hauska vaihtoehto hääkarkeille - nappaa idea talteen

Lue myös: Vau! Aamupala ei koskaan ole näyttänyt yhtä suloiselta - katso ohjevideo smoothiekulhoon

Kilpailut

Uusimmat