Kuva: Shutterstock

Täydellinen äitienpäivälahja haussa? Suomalaiset kirjagurut listasivat täsmätärpit uutuuskirjoista!

11.05.2018 11:45 - Henna Koste

Kevään kirjasatoon mahtuu monta äitiä puhuttelevaa teosta.

Äitienpäivä on sunnuntaina. Vielä ehtii tehdä viime hetken lahjaostoksia. Kirja on henkilökohtainen lahja ja sen valinta voi aiheuttaa päänvaivaa. Radioplayn Sivumennen-kirjapodcastin Jonna Tapanainen ja Johanna Laitinen vinkkaavat täydelliset kirjalahjavinkit erilaisille äideille. 

Elizabeth Strout: Nimeni on Lucy Barton (suom. Kristiina Rikman, Tammi)

"Sympaattinen kirja äidin ja tyttären suhteesta kasvaa paljon sivumääräänsä suuremmaksi. Kun Lucy Barton joutuu viikkokausiksi sairaalaan, ilmestyy sängyn viereen hänen äitinsä. Äiti ja tytär eivät ole tavanneet vuosiin, ja heidän keskustelujensa kautta raottuu kipeä, vaiettu menneisyys."

Golnaz Hashemzadeh Bonde: Olimme kerran (suom. Jaana Nikula,Otava)

"Vereslihainen romaani kuvaa liikuttavasti äidinrakkautta. Iranin vallankumousta Ruotsiin paennut Nahid sairastuu syöpään ja yrittää solmia rauhan menneen ja tyttärensä kanssa."

Ayobami Adebayo: Älä mene pois (suom. Heli Naski, Atena)

"Äitiyttä, lapsettomuutta ja parisuhdetta pohtii myös myös kansainvälinen menestysromaani Älä mene pois. Lapsesta haaveilevat Yejide ja Akin joutuvat ikivanhojen perhekäsitysten paineeseen modernisoituvassa Nigeriassa."

Elena Ferrante: Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät (suom. Helinä Kangas, WSOY)

"Rakastetun napolilaistrilogian kolmas osa on kenties sarjan paras. Aikuistuneet ja perheellistyneet Elena ja Lila ovat näennäisesti ajautuneet erilleen, mutta lapsena solmittu side pitää naiset kuin napanuora kiinni toisissaan."

Pauliina Vanhatalo: Toinen elämä (S&S)

"Hieno, rehellinen pohdiskelu perhe-elämän ja haaveiden ristiriidasta. Vanhatalo tavoittaa jotain hyvin tuttua elämästä tarkalla ja herkällä havainnoinnillaan."

Sivumennen on Radioplayn kirjallisuussarja, jota vetävät Jonna Tapanainen ja Johanna Laitinen. Podcastissa sukelletaan laajalla kattauksella kirjojen maailmaan.  Kuuntele kaikki jaksot täältä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Lue myös: Janoatko uutta luettavaa? Nappaa parhaat tärpit korvan taakse

Lue myös: Äitienpäivälahja hankkimatta? 8 ihanaa ideaa eri budjeteille

Kilpailut

Uusimmat