Kuva: Shutterstock

Nainen, huomio! Saatat pilata meikkisi, lääkkeesi ja hajuvetesi säilyttämällä niitä väärin

07.07.2018 12:15 - Elisa Jalasjoki

Esimerkiksi lääkkeet ja aurinkovoiteet voivat vanheta kosteuden seurauksena selvästi luvattua nopeammin.

Säilytätkö lääkkeitä, meikkejä, meikkisiveltimiä tai esimerkiksi kynsilakkaa kylpyhuoneessa? Et varmasti ole ainoa.

PureWow-verkkosivuston tuoreen julkaisun mukaan näin ei kuitenkaan kannattaisi toimia, sillä kylpyhuoneen korkea lämpötila sekä jatkuva kosteus edistävät bakteerien ja taudinaiheuttajien lisääntymistä. Sivusto listaakin artikkelissaan seitsemän yllättävää arkipäiväistä tuotetta, jotka jokaisen tulisi siirtää kylpyhuoneesta toisaalle. 

Kyseisen listauksen pääset katsomaan alta. 

1. Lääkkeet

Jatkuvasti vaihteleva lämpötila sekä huoneenkosteus voivat aiheuttaa lääkkeissä yllättäviäkin vaikutuksia, alentaen esimerkiksi niiden vaikutusta tai nopeuttamalla niiden vanhentumista. 

Sivuston mukaan lääkkeitä tulisikin säilyttää kylpyhuoneen sijaan ennemmin viileässä ja kuivassa tilassa, kuten muun muassa yöpöydällä tai keittiönkaapissa. 

2. Meikit ja meikkisiveltimet

Kuten lääkkeiden kohdalla, myös meikkien käyttöikä saattaa helposti lyhentyä jatkuvalle lämmölle sekä kosteudelle altistumisen seurauksena. Meikkisiveltimet sekä -sienet altistuvat myös kosteuden seurauksena bakteerien lisääntymiselle. Bakteerien lisääntymisen ehkäisy onnistuu parhaiten pesemällä siveltimet ja sienet säännöllisesti lämpimällä vedellä. 

3. Hajuvedet

4. Sheiverit ja partakoneenterät

Kosteudelle altistuminen voi heikentää terän toimintakykyä ja aiheuttaa metallin hapettumisen sekä ruostumisen. Säilytä ylimääräisiä teriä siis esimerkiksi makuuhuoneessa - ja muista myös kuivata käytössä oleva teräsi erikseen jokaisen käyttökerran jälkeen. 

5. Elektroniikka

6. Kynsilakat

Paakkuuntuvatko ja kuivuvatko kynsilakkasi nopeasti? Mikäli säilytät lakkoja kylpyhuoneessa, löytyy syyllinen myös sieltä, nimittäin höyrystä. Myös lämpötilan vaihtelut saattavat vaikuttaa lakan väriin ja siinä tapahtuviin muutoksiin. 

7. Aurinkovoiteet

Myös aurinkovoiteet vanhentuvat nopeammin, mikäli niitä säilytetään kosteassa tilassa.

Lue myös: Säilytätkö kosmetiikkaa kylpyhuoneessa ja meikkipussissa? Ei kannattaisi

Lähde: PureWow

Kilpailut

Uusimmat