Kuva: Shutterstock

Kevät lähestyy jo - 5 vinkkiä terassin tai parvekkeen kesäkuntoon

16.03.2019 14:45 - Karoliina Kotala

Kevät ja aurinko tuo monella mukanaan innon uudistaa parvekkeen tai terassin sisustusta.

Viihtyisä terassi ja parveke tuovat kotiin aivan uutta ulottuvuutta ja ne toimivatkin parhaimmillaan mainioina olohuoneen jatkeina. Juuri nyt onkin oiva aika sisustaa parvekkeet ja terassit kesäkuntoon, tai ainakin aloittaa suunnittelulla. Alla viisi ammattilaisten sisustusvinkkiä:

Materiaalit

Kun valitset ulkokäyttöön kankaita, muista valita sään- ja homeenkestäviä materiaaleja. Näin kankaat pysyvät hyvinä pitkään eivätkä ala kärsi kosteudesta ja ilmanvaihteluista. Huolehdi myös, että kalusteet ja kankaat kestävät auringon porotusta.

Värit

Vaikka sisustuksesi olisi muutoin hillitty, anna värikkyyden näkyä parvekkeella tai terassilla. Raikkaat värit sopivat kevääseen ja kesään, piristävät mieltä ja näyttävät raikkailta.

Kukat

Kukilla terassille tai parvekkeelle on helppo saada paljon kevään tuntua ja väriä. Myös vaihtoehtoja on paljon aloittelijasta kokeneemmallekin viherpeukalolle. Pienellä parvekkeella esimerkiksi amppelit ovat mainio vaihtoehto. Muista ottaa huomioon myös kukkien mahdollisesti mukanaan houkuttelemat hyönteiset.

Aurinko

Terassin ja parvekkeen sisustuksessa kannattaa ottaa huomioon myös, miten aurinko paistaa mihinkin aikaan päivästä ja millainen aurinkosuoja olisi tarpeen. Toisin sanoen pohdi, tarvitaanko esimerkiksi aurinkovarjoa, jotta terassilla on miellyttävä oleskella.

Verhot tai lasitus

Parvekkeella lasitus on hyvä vaihtoehto, jos ei halua kärsiä esimerkiksi siitepölystä. Myös terasseilla on mahdollista rajata tilaa lasituksilla. Lisäksi verhot ovat yksi vaihtoehto tehdä terassista tai parvekkeesta kodinomaisempaa tilaa. Sopivat verhot kannattaa teettää ompelijalla.

Lähteet: K-rauta

              Eurokangas

Lue myös: Kesäjuhlat tulossa? Tuunaa parvekkeesi tai terassisi juhlakuntoon pikkurahalla

Kilpailut

Uusimmat