Kuva: Shutterstock

Älä anna älylaitteiden ottaa liian isoa roolia lasten arjessa - 3 tärkeää keinoa

21.04.2019 22:15 - Karoliina Kotala

Asiantuntijat varoittavat käyttämästä älylaitteita esimerkiksi keinona saada lapsia tottelemaan.

Älylaitteet ovat nykypäivänä näkyvässä roolissa monessa perheessä ja myös lapset taitavat jo nuoresta iästä lähtien tablettien ja puhelinten käytön. Vanhempien tulisi kuitenkin olla tarkkoja siinä, ettei älylaitteita esimerkiksi käytetä vallankäytön välineenä. Alla kolme ajankohtaista neuvoa ammattilaisilta:

Älä kiristä tai lahjo

Älä käytä älylaitteita palkkiona tai uhkaile rangaistukseksi vieväsi niitä pois. Silloin vain korostat pelien ja älylaitteiden merkitystä ja teet niistä entistä houkuttelevampia. Tutkimuksessa todettiin hiljattain, että perheissä, joissa älylaitteita käytettiin palkintona tai ne vietiin rangaistukseksi pois, lapset viettivät muita lapsia enemmän aikaa älylaitteiden parissa.

Ohjaa energia muualle

Jos lapset tuntuvat turhautuvan ilman älylaitteita, ohjaa heidän energiansa muualle. Tarjoa siis tilalle muuta ohjelmaa. Pyydä heitä vaikkapa auttamaan ruoanlaitossa, kirjoittamaan kauppalistan tai lähtekää kaikki yhdessä ulos.

Huomaa hyvä

Kun lapset ovat toimineet toivomallasi tavalla ja keksineet tekemistä ilman älylaitteita, kehu heitä. Kannusta jatkamaan samalla tavalla äläkä säästele kehuissa, se ohjaa parhaiten oikeaan toimintaan.

Lähde: Closer

Kilpailut

Uusimmat