Kuva: Shutterstock

Karen tekee viikon ruuat alle 25 eurolla mausta tinkimättä - lue viisi käytännön vinkkiä!

05.11.2020 17:15 - Henna Koste

Karen Elene Thorsen on koonnut parhaat vinkkinsä ja reseptinsä uutuuskirjaan.

Ruokakauppaan saa tuhlattua pitkän pennin, etenkin jos sinne marssii nälkäisenä. Norjalainen Karen Elene Thorsen on suosittu Instagram-vaikuttaja, joka jakaa sometilillään herkullisia reseptejä. Tuoreessa kirjassaan Ruokaa pienellä budjetilla (Gummerus) hän opastaa herkullisten, mutta edullisten ruokien äärelle. 

Terveysalaa opiskeleva Karen ryhtyi suunnittelemaan ruokabudjettiaan, kun rahat olivat tiukalla. Samalla hän huomasi syövänsä terveellisemmin. Uutuuskirjassa Karen antaa käytännön vinkkejä, joilla viikon ruokaostokset hoituvat alle 25 eurolla. Tiedämme, että kaupassa ei kannata rampata joka päivä. Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon?

1. Suunnittele kauppareissu etukäteen. Tutki jääkaapin, pakastimen ja kuivakaappien sisältö ja kirjoita tarkka lista puuttuvista aineksista. 

2. Varmista kilohinta kaupassa. Usein on järkevämpää ostaa isompi pala juustoa ja raastaa se kuin hankkia 300 grammaa valmista raastetta. 

3. Osta kaupan oman tuotemerkin tuotteita.

4. Avaa pelkästään ruokaostoksia varten erillinen tili ja hanki sille oma kortti, jos mahdollista. Näin et näe nälkää, vaikka olisit kuluttanut muut rahasi turhuuksiin. 

5. Älä heitä ruokaa roskiin. Karen kehottaa haistamaan, katsomaan ja maistamaan ruokaa, jotta tiedät onko se käyttökelpoista. Hän painottaa, ettei ruokaa pidä ostaa yli oman tarpeen, eikä pakastimeenkaan kannata hamstrata liikaa ruokaa.

Karen korostaa suunnittelun tärkeyttä. 

"Vaikka tarvitsin wokkiin vain pari porkkanaa, jouduin ostamaan kaupasta ison pussin ja loput jäivät helposti pilaantumaan jääkaappiin. Kun ruuat suunnittelee pidemmäksi aikaa kerrallaan, jäljelle jääviä aineksia voi käyttää useampaan ateriaan. Lopuista porkkanoista voi valmistaa vaikkapa sosekeittoa", hän vinkkaa ja jatkaa, että tällä tavoin ostoslistat lyhenevät, loppusummat pienenevät eikä ruokaa päädy myöskään hävikkiin. 

Kirjaan on koottu 20 viikon ruokalistaa, jonka ainekset saat hankittua alle 25 eurolla. (kuva: Gummerus)

Lue myös: Pipsa Hurmerinta: "Ruuan hintaa pitäisi nostaa paljon!"

Lue myös: Hävikkiruoka on myös muuta kuin parasta ennen -tuotteita - miksi poistoeriä tulee?

Kilpailut

Uusimmat