Kotitalouksissa ruokahävikin määrää voi vähentää hyvällä suunnitelmallisuudella ja ruuan pakastamisella.
Ruokahävikin minimoiminen on arjen pieniä tekoja. Myös kukkarosi kiittää, kun ruokaa ei mene roskiin turhaan.
Neljän hengen reseptistä riittää yllättävän monelle.
Edelleen monen kotona päätyy harmillisen suuri määrä ruokaa jätteeksi.
Epätietoisuus saattaa lisätä ruokahävikkiä.
Ruokahävikin vähentämistä kannattaisi miettiä ihan jokaisen.
Jääkaapin järjestämisellä ja ruokien oikeanlaisella säilytyksellä on suuri rooli ruokahävikin torjumisessa.
Suomessa heitetään ruokaa roskiin 7800 rekka-autollista vuodessa.
Tv-kokki Pipsa Hurmerintaa harmittaa, että ruokaa lapataan roskiin. Silti moni toivoisi, että ruoka on halvempaa.