Kuva: Emmi Moilanen

Loihdi persoonalliset joululahjapaketit jopa ilmaiseksi – 7 vinkkiä ekologiseen paketointiin

21.12.2020 14:15 - Emmi Moilanen

Joululahjapaperina voi hyödyntää kangasta, sanomalehteä tai tapettia.

Olemme uutisoineet aikaisemmin ihanista, aineettomista joululahjaideoista, joista voit etsiä inspiraatiota pukin konttiin lastattavaksi. Pääset lukemaan artikkelin tästä.

Myös aineellisten lahjojen paketoinnin voi saada sujumaan mahdollisimman roskattomasti. Perinteisin niksi on säästää käyttökelpoiset lahjakääreet seuraavaa vuotta varten – myös lahjanarut voi säästää tätä tarkoitusta silmällä pitäen.

Kokosimme alle myös muita vinkkejä, joiden avulla hoidat joululahjojen paketoinnin mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja roskan määrän minimoiden.

7 vinkkiä roskattomampaan paketointiin:

1. Korvaa perinteinen lahjapaperi kankaalla. Kangaskääre muuntautuu myöhemmin myös ihanaksi huiviksi, kun olet valinnut kuosin juuri lahjan saajan tyyliä ajatellen. Solmi kääre kauniille rusetille - tähän pakettiin et tarvitse edes teippiä!

2. Kääri lahjat sanomalehtipaperiin. Sanomalehdestä saat kauniita ja persoonallisia paketteja. Voit katsoa tästä videon, kuinka paketointi sujuu ilman teippiä.

3. Ota vanhat kenkälaatikot uusiokäyttöön ja sujauta lahjat niihin. Myös kauniit, kaapista jo valmiiksi löytyvät paperikassit korvaavat lahjapaperin.

4. Ota tapetin jämät hyötykäyttöön. Remontista ylijääneet tapetit voi hyödyntää lahjojen paketointiin.

5. Pakkaa joululahjaleivonnaiset ja muut syötävät herkut lasipurkkeihin. Lahjan saaja voi hyödyntää purnukoita säilönnässä vielä joulun jälkeenkin.

Vinkit koristeluun:

6. Kauniit koristenauhat saat myös kankaasta. Leikkaa ohuet paketointinauhat esimerkiksi vanhoista lakanoista tai t-paidoista.

7. Hyödynnä viime joulun joulukortit pakettikortteina. Leikkaa kortista haluamasi muotoinen pala ja liimaa toiselle puolelle paksua paperia esimerkiksi kirjekuoresta. Tällä niksillä saat kauniin kortit, johon kirjoitat, kenelle lahja on osoitettu.

Esimerkin itsetehdystä pakettikortista näet alta. Paketissa on hyödynnetty myös uusiokäytettyä rusettinauhaa.

(kuva: Emmi Moilanen)

Lue myös: Suomalaiset paljastavat joululahjatoiveensa - katso, onko sinulla samat toiveet kuin valtaosalla

Lue myös: Lukuelämys, yhteistä aikaa tai persoonallinen lahjakortti - 15 aineetonta joululahjaideaa pukin konttiin

Lue myös: Jouluinen porkkanaherkku tuo vaihtelua perinteiseen juhlapöytään - katso helppo ohje

Juttu on julkaistu alun perin 19.12.2019.

Kilpailut

Uusimmat