Kuva: Shutterstock

Kokon polttelua ja joulusaunaa - suomalaiset paljastavat jouluperinteitään

24.12.2020 08:15 - Lauri Kujanpää

Eräs vastaajista sisustaa kotinsa kesäiseksi jouluaattona.

Joulu on pian täällä ja suomalaiset valmistautuvat aattojuhlaan erilaisilla tavoilla. Usein jouluaattoon kuuluvat lahjat, ruoka sekä rauhallinen yhdessäolo. Monet ihmiset käyvät myös joulukirkossa.

Muutamat suomalaiset ovat paljastaneet Voice.fi:lle, millaisia jouluperinteitä heillä on tapana järjestää.

Armi, 52, on koko ikänsä tottunut joulusaunaan.

"Joulusauna aamuisin on aina kuulunut sukuni perinteisiin. Sauna laitetaan päälle jo heti aamusta ja vuorollaan kukin käy nauttimassa löylyistä ja hyvällä tuurilla myös lumihangessa pyörimisestä. Tämä tapa on ollut aina jokaisen mieleen, vauvasta vaariin."

Veikko, 61, on polttanut jo monta vuosikymmentä joulukokkoa.

"Onhan tämä hieman erikoista, että jouluna poltetaan risuja, mutta se on ollut tapanamme jo pitkään. On ihanaa juoda aamukahvit tulileimun edessä, ja kun maalla asuu, niin tämä ei edes häiritse ketään. Kohta meidän pitäisi muuttaa kaupunkiin, joten saa nähdä, kuinka tämä sitten järjestetään"

Antti, 34, ja hänen vaimonsa ovat käyneet viemässä jokaiselle naapurille joululahjat. Kyseessä on rivitaloalue, joten naapureita riittää.

"Kun muutimme tänne noin viisi vuotta sitten, ihastuimme naapurustoomme toden teolla. Tästä on sitten lähtenyt tapa, että viemme joulukuussa jokaiselle pienen paketin. Emme tietenkään voi mitään suurta hankkia, sillä naapureita on useampi kymmen, mutta jokaiselle on tullut aina hyvä mieli"

Salla ei pidä jouluaatosta, joten hänellä on tapana hämmentää ystäviään sisustamalla kotinsa aina kesäiseksi.

"Joulu on aina ollut minusta jotenkin liian tekopyhä juhla. Minusta on hauskaa sisustaa aatoksi aina koti kesäiseksi: Vaihdan auringonkukkaverhot, ostan kesäisiä kasveja sekä syön grillimakkaraa. Tietenkin käyn perheeni luona jouluaattona, mutta muuten viihdyn mieheni kanssa kesäisessä kodissamme."

Juttu julkaistu alun perin 20. joulukuuta vuonna 2019.

Lue myös: Mikä joululaulu olet? Hauska testi paljastaa, millainen joulupersoona olet

Lue myös: Suomalaisperheet kokeilivat lahjatonta joulua - "Minusta tärkeintä on yhdessäolo"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat