Kuva: Shutterstock

Suomalaiset myivät koronavuonna ennätyksellisen paljon tavaroitaan - mikä kävi parhaiten kaupaksi?

10.01.2021 19:15 - Henna Koste

"Ihmiset käyvät aina vertaiskauppaa eniten silloin, kun ovat kotona ja on luppoaikaa", sanoo Tori:n vertaiskauppatuntija Laura Kuusela.

Koronapandemia on muuttanut ihmisten ostokäyttäytymistä monella tapaa. Koronakriisi näkyy myös valtavana piikkinä vertaiskaupan kasvussa. Tori.fi kertoo tiedotteesaan, että palvelussa asioitiin viime vuonna 431 miljoonaa kertaa, joka on 32 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna. 

"Ennätyksellinen kasvu ei ole yllätys, mutta kasvuloikan suuruus on. Palvelu tavoitti jo aiemminkin noin puolet Suomen väestöstä, mutta käyttäjämäärä ja käyttämisen määrä nousivat silti taas uudelle tasolle. Yksi iso syy siihen on koronatodellisuus. Ihmiset käyvät aina vertaiskauppaa eniten silloin, kun ovat kotona ja on luppoaikaa. Ja varmasti koronakriisin aikana myös taloudelliset syyt ovat vaikuttaneet", Tori.fi:n vertaiskauppatuntija Laura Kuusela kertoo. 

Millainen tavara sitten vaihtoi omistajaa?

"Koronakriisin vaikutus näkyy siinä, että ulkoilu- ja harrastustavaralla tienatuissa summissa on isoja nousuja. Terveys ja hyvinvointi -osiossa tienattu rahasumma kasvoi edellisvuodesta 76 prosenttia, Lastenvaatteilla ja -kengillä tienattu summa 55 prosenttia, veneilytarvikkeilla tienattu 46 prosenttia ja polkupyöräilyllä tienattu 43 prosenttia", Kuusela luettelee.

Kulutustavaroista Tori.fi:ssä tienattiin eniten rahaa sisustuksella ja huonekaluilla. Toiseksi eniten rakennustarvikkeilla sekä työkaluilla ja kolmanneksi eniten viihde-elektroniikalla. Kaiken kaikkiaan eniten tienattiin järjestyksessä asunnoilla, autoilla, sisustuksella sekä huonekaluilla, loma-asuinnoilla ja työkoneilla sekä -kalustolla.

Lue myös: Minna Parikka -kenkien kysyntä räjähti Torissa ja Facebookissa - kolme mallia, joita himoitaan eniten

Kilpailut

Uusimmat