Kuva: Shutterstock

Makaronipula päättyy - Myllyn Paras -tuotteiden valmistus on saatu käyntiin

16.08.2023 11:15 - Sanni Seppä

Pastatuotantoon käytettävä laitteisto on saatu nyt korjattua.

Uutisoimme kesäkuussa laajasta makaronituotteiden takaisinvedosta. Myllyn Paras -merkin makaronin, rakettispagetin ja kuviopastojen tuotanto on ollut pysähdyksissä Lantmännen Cerealian Hyvinkään tehtaallamme kesäkuun puolivälistä alkaen. Tuotteiden joukosta oli löydetty metallinpalasia pastalinjan konerikon seurauksena. Varotoimenpiteenä Lantmännen Cerelia veti takaisin lähes kuukauden pastatuotannon ja sen seurauksena kauppojen pastahyllyt ovat olleet tyhjinä ympäri Suomen.

Nyt pastatuotantoon käytettävä laitteisto on kuitenkin saatu korjattua ja laadunvalvontaprosesseja on entisestään tehostettu, tiedottaa Lantmännen Cerelia. Pastatuotteiden valmistus on aloitettu, mutta tiedotteen mukaan menee muutamia viikkoja ennen kuin kaikkien kauppojen hyllyt saadaan taas täytettyä. 

"Tämä tapaus on ennennäkemätön yrityksemme historiassa, ja pahoittelen tilannetta syvästi. Pastapula on vaikuttanut ympäri Suomen ja olen tietenkin nyt todella iloinen, että olemme saaneet pastatuotannon jälleen käyntiin. Olemme tehneet kaikkemme varmistaaksemme, ettei vastaava tilanne koskaan toistu. Yrityksen työntekijät ovat osoittaneet vahvaa sitoutuneisuutta hoitaessaan tätä monimutkaista kokonaisuutta kesäkuukausien aikana. Varmasti monet meistä suomalaisista odottavat makaronilaatikon syömistä, ja pian se on taas mahdollista", kertoo Lantmännen Cerealia Suomen maajohtaja Mikko Savinko.

Lue myös: Takaisinvetovyyhti laajenee - nyt myös Tokmanni vetää makaronia pois markkinoilta

Lue myös: Lonkat jumissa? Yksinkertainen venytysliike on tehokas lääke jumiselle alakropalle

Lue myös: Tutkimukset osoittavat oliiviöljyllä olevan erityisiä hyötyjä aivoille - voi pienentää dementiariskiä

Kilpailut

Uusimmat