Muistatko New Yorkin Little Italyn kaupunginosan? Nyt sitä ei enää ole

05.02.2013 08:15 - Mikko Räsänen

Little Italy oli legendaarinen kaupunginosa New Yorkin Manhattanilla. Alue on kutistunut vuosi vuodelta, ja nyt voi jo sanoa, ettei sitä ole.

Little Italyn kaupunginosa syntyi New Yorkin Manhattanille, kun maahan muuttaneet italialaissiirtolaiset alkoivat asettua tiettyihin kortteleihin. Tulokkaat toivat alueelle omat kahvilansa ja ravintolansa. Lopulta paikka muistutti niin paljon Italiaa, että se sai nimen Little Italy.

Vuosien aikana Little Italy on vähitellen kutistunut. Aluksi aluetta uhkasi se, että viereinen kiinalaisten täyttämä Chinatown laajeni ja alkoi viedä tilaa Pikku-Italialta. Lopullinen kuolinisku näyttää kuitenkin tulleen markkinavoimilta, sillä vähitellen alueen vuokrataso on noussut sellaiseksi, että italialaiset ovat muuttaneet alueelta pois ja tilalle on tullut rikkaita, joilla on varaa maksaa korkeatkin asuinkustannukset.

New York Daily News kertoo, että vuonna 2000 Little Italyn kortteleissa asui enää 44 italialaista syntyperää olevaa asukasta. Vuoteen 2010 mennessä he olivat kaikki muuttaneet pois. Samalla monet alueen italialaiset ravintolat, kahvilat ja kaupat on lakkautettu.

Muutama liike on vielä jäljellä, mutta kaupunginosan kuuluisa henki on jo kadonnut.

- Turistit tulevat tänne ja kysyvät, että missä suunnassa on Little Italy. Kerron heille, että te olette jo keskellä sitä, erään kahvilan pitäjä kertoi New York Daily Newsille.

Lähde: NY Daily News

Kilpailut

Uusimmat