Nopea irtiotto arjesta! Suomalaiset suuntaavat yhä enemmän kaupunkilomille

03.04.2013 11:00 - Katariina Näreaho

Yhä useampi suomalainen ottaa lyhyen irtioton arjesta suuntaamalla viikonlopuksi johonkin Euroopan pääkaupungeista.

Suomalaisten suosikkimatkakohteet vaihtuvat aika ajoin, mutta muutama kohde on tullut jäädäkseen. Lisäksi Ebookersin marketing manager Anna Vähäsalon mukaan Pohjolan kansa matkustaa yhä enenevissä määrin lyhyille kaupunkilomille.

- Nykyään ihmisten on äärettömän helppo lähteä muutamaksi päiväksi jonnekin kaupunkilomalle. Siksi matkatoimistoilta löytyy paljon hyviä lento- ja hotellipaketteja näihin kohteisiin, Vähäsalo kertoo Voicelle.

Myös Suomen maantieteellinen sijainti vaikuttaa matkustuskäyttäytymiseemme, sillä pohjolasta on hieman vaikeampi kulkea, kuin keskeltä Eurooppaa. Etenkin Berliinin suosio on ollut pitkään nousussa suomalaisten keskuudessa.

- Berliini sopii kaikille, niin sinkuille kuin lapsiperheillekin. Se on edullinen ja suhteellisen lähellä Suomea.

Kaupunkilomat kohdistuvat myös muualle Eurooppaan. Vähäsalon mukaan yllättäen suosioon ovat nousseet Lissabon ja Istanbul.

Rantalomat on ja pysyy

Lyhyiden kaupunkilomien lisäksi kaukomatkat pitävät pintansa. Ikisuosikki Thaimaan lisäksi Dubai on yksi suomalaisten mielikohteista. Yllättäen myös Kanariansaaret ja Meksikon lomakohteet ovat nostaneet uudelleen päätään.

- Suomalaiset tuntuvat kaipaavan jotakin tuttua ja turvallista, siksi Kanariansaaret on tullut takaisin.

- Meksiko oli suosittu yhdeksänkymmentäluvulla. Silloin kaikki halusivat lähteä sinne häämatkalle. Nyt Meksikossa on paljon uusia kohteita, jonne suomalaiset matkustavat.

Iskelmä ja The Voice ovat osa SBS Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat