Barcelonassa jalkapallo on enemmän kuin urheilua

03.01.2014 12:00 - Katariina Näreaho

Katalonian pääkaupungista Barcelonasta löytyy nähtävyyksien, hyvän ruoan ja värikkään arkkitehtuurin lisäksi myös Euroopan suurin jalkapallostadion, Camp Nou (suomeksi uusi kenttä).

Stadion on ehdoton vierailukohde jalkapallofanille, ja jos mahdollista, kannattaa Barcelonan matka ajoittaa ottelupäiville.

- Otteluliput voi ostaa esimerkiksi netistä tai Barcelonan matkailutoimistosta. Lippujen hinnat vaihtelevat ottelun tärkeyden ja istumapaikan mukaan, OK-Matkojen paikallisopas Katja Näsänen kertoo.

Stadionille pääsee, vaikka ottelua ei sillä hetkellä olisikaan käynnissä. On kuitenkin hyvä muistaa, että sisäänpääsystä joutuu maksamaan. Sisäänpääsylipun saa ostettua stadionilta. Urheilusta kiinnostuneiden kannattaa myös vierailla stadionin omassa jalkapallomuseossa, josta voi bongata Jari Litmasen kuvan.

Katalaaneille jalkapallo on enemmän kuin urheilulaji ja FC Barcelona enemmän kuin seura.

- Yksi katalonialaisuuden kansallisidentiteetin peruspilareista on jalkapallo ja Barçan jalkapalloklubi. Jos haluaa olla kunnon katalaani, pitäisi mielellään olla Barçan kannattaja, Näsänen täsmentää.

Haluatko sinä lähteä Iskelmän OK-matkalle Barcelonaan? Lisätiedot ja matkaohjelman löydät täältä.

Kilpailut

Uusimmat