Tiedätkö mistäpäin maailmaa löytyy Mount Finland -niminen vuori?

18.01.2015 13:30 - Rea Tallgren

Suomen mainetta viedään maailmalla eteenpäin esimerkiksi miehittämättömiä vuoria valloittamalla. Näin on tehnyt löytöretkeilijä Pata Degerman.

Tutkimusretkeilijä Pata Degerman on valloittanut monia sellaisia vuoria, joilla kukaan ei ole aiemmin käynyt. Miehen mukaan nimien keksiminen vuorille on hankalaa, mutta kolmelle valloitukselleen hän on kuitenkin onnistunut nimen keksimään.

- Veikka Gustafssonin kanssa kiipesimme vuorelle, jonka nimesimme Mount Sisuksi. Sitten löytyy yksi vuori, jonka nimesin PataPata-vuoreksi. Lisäksi Etelä-Mantereelta löytyy Mount Finland, jonka nimesin. Se löytyy myös maailmankartasta nykyään, Degerman kertoo.

Degermanin mukaan tutkimusretkeilijän ammatti ei itse asiassa vaadi miestä olemaan poissa kotoa niin paljon kuin voisi luulla.

- Naapurin kanssa kerran laskimme, että kun hän on töissä tavalliset toimistotunnit viikottain ja minä puolestani matkustan maailmalla osan vuodesta, olen minä kuitenkin vuosittain jopa kaksi kuukautta naapuriani enemmän kotona, Degerman paljastaa.

 

 

 

Kilpailut

Uusimmat